Virtüözler Türk Müziğini Dünyaya Taşıyacak - Son Dakika
Güncel

Virtüözler Türk Müziğini Dünyaya Taşıyacak

Virtüözler Türk Müziğini Dünyaya Taşıyacak

Dünyanın yerel müziği ünlü virtüözler eşliğinde Merslinli klasik müzik tutkunları ile buluştu.

13.05.2015 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün akşam (12 Mayıs) St.Paul Müzesi'nde gerçekleşen konserde Türk müziğinin geleneksel ezgileri klasik müzik ile harmanlandı.

YEREL EZGİLER EVRENSEL MÜZİKLE BULUŞTU

14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nde mayıs ayı müzik tadında geçmeye devam ediyor. Dün akşam Tarsus'ta bulunan St. Paul Müzesi'nde "Dünyanın Yerel Müziği" konseri ile Türk müziğinin geleneksel enstrümanları klasik müzik ile harmanlandı. Kanunda Ahmet Baran, kemanda Erkin Onay, udta Kamuran Umuzdaş, bas gitarda Nurhat Şensesli, piyanoda Eray İnal ve perküsyonda Burak Çakır'ın yer aldığı "Yerelden Evrensele" grubu, Türk müziğinin seçkin eserleriyle dinleyicilerin beğenisini kazandı. Türk müziğini dünyaya taşıyacak ve tanıtacak olan gruba "Yıldızların Altında" ve "Gel Gör Beni Aşk Neyledi" parçaları çalınırken dinleyiciler hep bir ağızdan eşlik etti.

ARP BAHAR GÖKSU İLE HAYAT BULUYOR

Arpa can veren sanatçımız Bahar Göksu konseri ile festival coşkusu devam ediyor. Dünyaca ünlü arp sanatçısı Bahar Göksu ve grubu bu akşam (13 Mayıs) Tarsus Amerikan Koleji Oditoryumu'nde vereceği konserle hem Refik Fersan ve Faize Ergin şarkılarını seslendirecek hem de Rüzgar Uyumuş albümünden parçalara yer verecek. Konserde Bahar Göksu'ya udta Mete Aslan, kanunda Serkan Halili, vurmalı çalgılarda Yinon Muallem, kontrabasta Kağan Yıldız, kemençede Sercan Halili, piyanoda Barış Büyükyıldırım ve saksafonda Engin Recepoğulları eşlik edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Virtüözler Türk Müziğini Dünyaya Taşıyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement