Volkicar Yarışları Aydın'da Nefesleri Kesti - Son Dakika
Yerel

Volkicar Yarışları Aydın'da Nefesleri Kesti

Volkicar Yarışları Aydın\'da Nefesleri Kesti

Aydın’ın kurtuluşunun 92. yıl etkinlikleri kapsamında Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Volkicar yarışları nefesleri kesti.

07.09.2014 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın kurtuluşunun 92. yıl etkinlikleri kapsamında Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Volkicar yarışları nefesleri kesti.

Ünlü rallici Volkan Işık tarafından tasarlanan V1 Challenge'de 2014 sezonunun 3. ayağı Aydın'da yapıldı. İlk Türk yarış otomobili Volkicar için özel olarak tasarlanan konsept motorsporları organizasyonu V1 Challenge'n Aydın yarışı izleyenlerin nefesini kesti. 18 pilotun katılımı ile gerçekleşen yarışta Volkicar otomobiller, motorspor severlerin karşısına çıktı. Pilotlar yarış öncesinde son kontrollerini yaparak pistte ısınma turları attı. Isınma turlarının ardından yaklaşık yarım saat süren sıralama turları yapıldı.Sıralama turları sonrasında ise volkicarlar genel klasman, bayanlar kategorisi ve muster cup (40 yaş üzeri pilotlar) olmak üzere 3 kategoride yarıştı.Seyircilerin oldukça fazla ilgi gösterdiği yarışlarda 6 saniyede 100 km hıza ulaşabilen araçlar zaman zaman küçük kazalar yaparak yürekleri ağızlara getirse de yarışma herhangi bir ciddi kaza yaşanmadan son buldu.Vatandaşın piste dönüştürülen meydanda ve çevredeki apartmanlardan büyük ilgi ile izlediği yarışma sırasında araç pilotları zor anlar yaşadı. Eleme usulüyle gerçekleşen yarış sonucunda Can Tolon birinci olarak 6 bin lira, Koray Muratoğlu ikinci olarak 4 bin lira, Burak Çukurova ise üçüncü olarak 2 bin lira ödülün sahibi oldu.

Yarışma sonunda podyuma çıkan pilotların ödüllerini Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu vererek, tebrik etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Volkicar Yarışları Aydın'da Nefesleri Kesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement