West Ham, City'yi Gözüne Kestirdi - Son Dakika
Spor

West Ham, City'yi Gözüne Kestirdi

West Ham, City\'yi Gözüne Kestirdi

Formda West Ham, sezona tutuk başlayan Manchester City'yi ağırlamaya hazırlanıyor.

24.10.2014 16:03

Premier Lig'de Cumartesi günü Upton Park'ta oynanacak mücadelede son şampiyon Manchester City, Sam Allardyce yönetimindeki West Ham United'a konuk olacak.

Transfer döneminde Metz ve Pachuca'da parlayan Diafra Sakho ve Enner Valencia'yı kadrosuna katan West Ham, ikili yükselen performanslarıyla ilk sekiz maç sonunda kendilerine ilk dörtte yer buldu.

Geçen hafta Burnley'yi 3-1'lik skorla mağlup ederken, Sakho ve Valencia attıkları kafa golleriyle skora katkıda bulundu.

City, geçen sezon şampiyonluk maçında West Ham'ı 2-0'lık skorla yenerek kupaya uzanırken, 2013-14 sezonunda oynadıkları 4 maçta da rakibini mağlup etmeyi başardı. Rakip filelere 14 gol yollayan Manchester ekibi, kalesinde ise sadece tek gol gördü.

Artık elinde yepyeni bir West Ham olduğunu belirten Allardyce ise, City'nin hafta içinde hayal kırıklığı yaratan 2-2'lik CSKA beraberliği sonrası umutlu konuştu.

İngiliz teknik adam, "Artık çok farklı bir takımız. Aynı futbolcular kadroda ancak takım olmasını öğrendik. Eğer City'den puan kopartacaksak, bundan daha iyi bir zaman olamaz. Liverpool maçındaki performansımızı tekrarlayabilirsek, kazanabiliriz." dedi.

Ev sahibi ekibi korkutan tek faktör ise Sergio Agüero'nun form durumu. Arjantinli, geçen hafta Tottenham'a 4 gol atarken, CSKA maçında da gol perdesini açan kişi olmuştu.

Tutuk başladıkları sezonda toparlanmasını bilen Manuel Pellegrini'nin takımı, Chelsea'nin beş puan gerisinde ikinci sıraya kadar yükseldi.

Yükselen performansıyla dikkat çeken Pablo Zabaleta, "Bu ilk defa başımıza gelmiyor. Bir an önce kendimize gelmeliyiz. Topla oynarken tek vücut olabiliyoruz ancak topsuz alanda aynı şeyi gösteremiyoruz. Basit top kayıplarınn faturasını ağır ödüyoruz. Kötü oynarken bile kazanmasını bilmeliyiz." şeklinde konuştu.

City'de Tottenham maçında sakatlanan Frank Lampard'ın yanı sıra tedavisi devam eden Samir Nasri forma giyemeyecek isimler.

Ev sahibinde Cheikhou Kouyate ve James Tomkins oynayabilecek. Ancak Mauro Zarate ve Guy Demel'in durumları ise maç saatinde belli olacak.West Ham'ın muhtemel ilk 11'i: Adrian, Collins, Reid, Jenkinson, Cresswell, Song, Noble, Amalfitano, Downing, Sakho, ValenciaManchester City'nin muhtemel ilk 11'i: Hart, Kolarov, Mangala, Kompany, Zabaleta, David Silva, Fernandinho, Yaya Toure, Navas, Agüero, Dzeko

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor West Ham, City'yi Gözüne Kestirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement