Whatsapp'a Uçtan Uca Şifreleme Özelliği Getirildi - Son Dakika
Teknoloji

Whatsapp'a Uçtan Uca Şifreleme Özelliği Getirildi

Whatsapp\'a Uçtan Uca Şifreleme Özelliği Getirildi

Open Whisper Systems ile işbirliğine giden WhatsApp, mobil uygulamasına uçtan uca şifreleme özelliğini getirdi.

19.11.2014 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Furkan Yaldız - -

Facebook'un çatısı altında faaliyetlerini sürdürmeye devam eden WhatsApp, son zamanlarda 'mavi tik' ile gündeme geliyordu. Ancak popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp bu sefer hazırladığı üst düzey güvenlik önlemi ile dikkat çekti. Elde edilen bilgilere göre WhatsApp'ın Android uygulamasına uçtan uca şifreleme özelliği getirildi.


Uçtan uca şifreleme özelliği ise gönderici ve alıcı arasında gerçekleşen mesajların şifreli olarak saklanmasını sağlıyor. Yani WhatsApp mecbur kalsa dahi mesajlardaki şifreyi kaldıramıyor. Bu özellik ile birlikte WhatsApp'ın mobil mesajlaşma uygulamaları arasında en güvenlisi olduğunu söyleyebilmek mümkün. Rakiplerinden daha güvenli hale gelen WhatsApp, yeni özelliği oluşturmak için açık kaynak kodlama sisteminden yararlandı. Aynı zamanda uçtan uca şifreleme özelliği için Open Whisper Systems ile işbirliğine giden WhatsApp, söz konusu özellik için yaklaşık 6 aydır çalışıyordu.


Öte yandan uçtan uca şifreleme özelliği şu anda WhatsApp'ın Android uygulamasındaki yerini aldı. Söz konusu özelliğin iOS platformuna ne zaman geleceği ise henüz bilinmiyor. Ayrıca bu özelliğin güncelleme ile birlikte varsayılan olarak geldiğini de belirtelim.



Furkan Yaldız - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Whatsapp'a Uçtan Uca Şifreleme Özelliği Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement