Yabancı Öğrencilerin Gözünden Ramazan ve Bayram - Son Dakika
Yerel

Yabancı Öğrencilerin Gözünden Ramazan ve Bayram

Türkiye'de üniversite eğitimi alan Yemenli, Moğolistanlı ve Bangladeşli öğrenciler, ramazan ve bayramla ilgili düşüncelerini anlattı.

31.07.2014 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de üniversite eğitimi alan Yemenli, Moğolistanlı ve Bangladeşli 3 öğrenci, ülkelerinde ramazan ve bayramla ilgili düşüncelerini anlattı.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Bağcılar Meydanı'nda düzenlenen "İslam Dünyası" etkinliğine katılan Marmara Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Moğolistanlı Seyrek Can, Türkiye'de bulunmaktan mutlu olduğunu belirtti.

Can, Moğolistan'da nüfusun yüzde 5'inin Müslüman, geri kalanın ise Budist olduğunu aktararak, Türkiye'de verilen hizmetlerin çok faydalı olduğunu ifade etti.

Türkiye'de birbirini tanımayan insanların selamlaştığına işaret eden Can, şunları kaydetti:

"Birbirlerinin hatırını soruyor, yardımlaşıyorlar. Bu bizi çok etkiliyor. Değişik ülkelerden geldik, Türkiye'de buluştuk. Bizi din kardeşliği buluşturuyor. Bizi bu heyecana taşıyan da İslam dinidir. Burada Osmanlı tarihini öğrenmek için kitaplar okuyorum. Osmanlı'dan sonra yeni bir Türkiye kurulduğunu anladım. Bizi, faydalı programlarda buluşturduğu için Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Etkinliğe yerel kıyafetleriyle katılan Yemenli Muhammed Hamza da Türklerin kendilerine yalnız kapılarını değil, kalplerini de açtığını vurguladı.

İlk başlarda okumak için geldiği İstanbul'da aç kalma korkusu yaşadığını anlatan Hamza, "Yaşadıkça şunu öğrendim ki, Türkiye'de kimse aç kalmıyor. Tanıyanlar bize yardımcı oldular" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde okuyan Bangladeşli Manzur İlahi ise İstanbul'u çok sevdiğini, uzak kaldığında ise özlediğini belirtti.

Türkiye'nin, Bangladeş'ten daha dindar olduğunu söyleyen İlahi, çok merak ettiği Topkapı Sarayı'nı ziyaret ettiğinde etkilendiğini kaydetti.

Programın ardından Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk, öğrencilere etkinliğe katkılarından dolayı teşekkür etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yabancı Öğrencilerin Gözünden Ramazan ve Bayram - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement