Yağlıdere'de Öğrencilerin Başarısı Artırılacak - Son Dakika
Güncel

Yağlıdere'de Öğrencilerin Başarısı Artırılacak

Yağlıdere'de uygulanan "İlköğretim Okullarında Kaynaştırma Eğitiminin Desteklenmesi Projesi" açılış toplantısı gerçekleştirildi.

24.05.2016 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yağlıdere'de uygulanan "İlköğretim Okullarında Kaynaştırma Eğitiminin Desteklenmesi Projesi" açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Kaymakam Hasan Günaydın, Espiye ilçesinde bir restoranda gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, grup halinde çalışarak öğrencilerin zeka oyunlarından bireysel olarak yararlanmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Projede başarılı olunursa bunu tüm ilçeye yayacaklarını belirten Günaydın, şunları kaydetti:

Böyle büyük çaplı projenin ilçede olmasından dolayı mutluyuz. Eğitim odasında velilerin eğitimi ve rehber hocalarımızın eğitimini önemsiyoruz. İnşallah bunu başaracağız. Önemli olan bunu sürdürebilmektir. Verim alırsak daha güzel şeyler yapılacaktır. Proje işlerinde cesur olmamız lazım. Siz projenizi yapın, sunun. Kabul olsun ya da olmasın yeter ki yapalım. Bu bizim için de tecrübe oluyor."

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Alpaydın ise projede ilçede bulunan 3 ilköğretim okulunda zeka oyunları ve gelişim atölyeleri oluşturduklarını dile getirdi.

Atölyelerle 43 kaynaştırma öğrencisinin eğitim ortamlarının daha eğlenceli hale ifade eden Alpaydın, "Ayrıca öğrenciler oluşturulan atölyelere kazandırılan zeka ve gelişim oyunlarının eğitimlerini alacaklar, bu eğitimler aynı zamanda okulların rehberlik öğretmenleri ve sınıf öğretmenlerine de verilecek." dedi.

Alpaydın, projenin bir diğer basamağı olarak da öğrencilerin derslerine giren öğretmenlerine, anne ve babaları ile sınıf arkadaşlarına uzman eğitimciler eşliğinde farkındalık seminerlerinin planlandığına dikkati çekerek, "Önümüzdeki ders yılı başından itibaren bu eğitimlere başlanılacak. Projede ilçemiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ve Anadolu İmam Hatip Lisesi proje ortaklarıdır." diye konuştu.

Toplantıya, Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, Üçtepe Belediye Başkanı Harun Öztürk, İlçe Emniyet Amiri Turgay Cengiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Soylu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Bahçekapılı ve İlçe Müftüsü Murat Mutlu katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yağlıdere'de Öğrencilerin Başarısı Artırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement