Yahudi Yerleşimcilerin Filistinli Ailenin Evine Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Yahudi Yerleşimcilerin Filistinli Ailenin Evine Saldırısı

Ürdün, Yahudi yerleşimcilerin, bugün Batı Şeria'da Filistinlilere ait evi ateşe vermesi sonucu bir bebeğin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.

31.07.2015 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ürdün, Yahudi yerleşimcilerin, bugün Batı Şeria'da Filistinlilere ait evi ateşe vermesi sonucu bir bebeğin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.

Ürdün hükümeti sözcüsü Muhammed el-Mumini, Ürdün Haber Ajansı'nda (PETRA) yer alan açıklamasında, "İsrail hükümeti, Filistin halkının haklarını inkar konusunda ısrarcı olmasaydı bu vahşi saldırı gerçekleşmeyecekti. İsrail barışa ve bölgede güvenliğin tesisine sırtını döndü" ifadelerini kullandı.

"İşgalle ayakta duran güç" şeklinde nitelendirdiği İsrail'i "işlenen vahşi suç ve Filistin halkının maruz kaldığı tüm saldırılardan" sorumlu tutan Mumini, İsrail hükümetinin önceliğinin, daha çok Yahudi yerleşim birimi inşası ve Filistin halkının meşru haklarının inkarı olduğunu kaydetti.

Yahudi yerleşimcilerin, Nablus kentinin güneydoğusundaki Duma beldesinde Filistinlilere ait evi ateşe vermesi sonucu Ali Devabişe isimli bir bebek hayatını kaybetmiş, anne ve babası ise yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yahudi Yerleşimcilerin Filistinli Ailenin Evine Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement