Yahya Kaptan'da Sokak Köpekleri Korkutuyor - Son Dakika
Güncel

Yahya Kaptan'da Sokak Köpekleri Korkutuyor

Yahya Kaptan\'da Sokak Köpekleri Korkutuyor

İzmit'in Yahya Kaptan Semti'nde oturan vatandaşlar başı boş bırakılan sokak köpeklerinin kendilerine saldırması nedeniyle sopa ve köpeksavar cihazlarıyla geziyor.

11.11.2014 15:04  Güncelleme: 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit'in Yahya Kaptan semtinde başıboş gezen ve çevredeki hayvanseverler tarafından beslenen köpeklerin kendilerine ve çocukların saldırdığını öne süren vatandaşlar, köpeklerden korunmak için ellerine sopa alıp, köpeksavar cihazları taşıyor.

Yahya Kaptan Semti 23 Nisan İlköğretim Okulu çevresinde oturan vatandaşlar, apartmanların arasında dolaşan köpeklerini çocuklarına ve kendilerini saldırdığını belirterek, köpeklerin toplanması için imza kampanyası başlattı.

Mahallede yürüyüşe geçtiğinde korkusundan köpeksavar cihazı ile dolaştığını belirten Şengül Akın, "İki çocuğumu her gün okula götürüyorum. Önümüze köpek çıkacak korkusu içersinde yaşıyoruz. Birkaç kez bize köpek saldırdı. Bunun üzerine köpeksavar cihazı ile dolaşmaya başladım. Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

ÇANTASINDA SOPA İLE DOLAŞIYOR

Köpeklerin saldırısından kurtulmak için çareyi sopada bulduğunu söyleyen ev hanımı Tuğçe Çiftçi ise, "Semtimizde köpek sayısı her geçen gün artıyor. Mahallemizde hayvansever bir kadın apartmanın altında köpekleri besliyor. Site yönetimine ve belediyeye birçok kez şikayet etmemize rağmen bir sonuca ulaşamadık. Ben de köpeklerden korunmayı sopada buldum. Çarşıya, pazara çıkarken çantamda sopa taşıyorum" diye konuştu.

400 İMZA TOPLADIK

Çocuğunun ayağını köpek ısırdığını ve şu anda tedavi gördügünü söyleyen Handan Közmez, "Oğlum Mehmet Alp'i köpek ısırdı. Kuduz aşısı oldu ve tedavisi devam ediyor. Biz mahallemizdeki köpeklerin toplatılmasını istiyoruz. Bunun için 400 imza topladık. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yahya Kaptan'da Sokak Köpekleri Korkutuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement