Yahyalı'da Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü Etkinliklerle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Yahyalı'da Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü Etkinliklerle Kutlandı

Yahyalı\'da Çanakkale Zaferi\'nin 100. Yıl Dönümü Etkinliklerle Kutlandı

Yahyalı’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl Dönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19.03.2015 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yahyalı'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler Yahyalı Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni ile başladı. Yahyalı Kaymakamlığı, Yahyalı Garnizon Komutanlığı ve Yahyalı Belediyesi'nin çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Çanakkale Zaferi'nin kutlama etkinlikleri, Mustafa Koyuncu Fen Lisesi'nin düzenlenmiş olduğu " İstiklal Marşı'nın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama Programı" ile devam etti.

Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Garnizon Komutanı Cemal Ersin Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, Hayırsever İş Adamı H. Baba Koyuncu, protokol üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşma yapan Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Çanakkale Zaferi'nin Türk Milleti için çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, kahramanlık ve şanlı destanlarla dolu Türk Tarihi'nin çok önemli bir sayfası olduğu belirtti. Kaymakam Esen "Tarihin eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi'nin 100.yılını kutlarken, üzerinde yaşadığı vatan yapma ve bağımsızlığımız uğruna tek yürek, tek yumruk olarak vatanı düşmana teslim etmemek için ölümü göze alan aziz şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyorum." dedi.

Mustafa Koyuncu Fen Lisesi konferans salonunda yapılan programda Çanakkale Zaferi'nin önemi anlatılırken, öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler ve Çanakkale Oratoryosu beğeniyle izlendi. Fen Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği Çanakkale Türkülerinin ardından, Yahyalı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen " İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma" yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı. İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma yarışmasında Lise, Ortaokul, İlkokul ve Anaokulu dalında birinci olanlara altın hediye edildi.

İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma yarışması ödül töreninde bir konuşma yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama Programı programına emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

" Çanakkale'de şehit düşen 250 bin vatandaşımız hayatın en güzel ticaretini yaptı. O yıl Kayseri Lisesi mezun vermedi. İşte biz böyle bir millete sahibiz. İşte biz böyle bir duyguya sahibiz. Bu duygu bizde olduğu sürece, bizim bileğimizi bükecek bir millet tanımıyorum. Biz bir olalım, diri olalım, beraber olalım, iri olalım diyorum."

İlçedeki diğer bir etkinlik ise Yahyalı Kaymakamlığı tarafından Şehit Ailelerine verilen öğle yemeği oldu.

Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Garnizon Komutanı Cemal Ersin Çakır katıldığı yemekte Şehit ailelerine seslenen Belediye Başkanı Esat Öztürk, "Elleri öpülesi şehitlerimizin anne ve babaları. Bugün Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günümüz. Ben bu özel gününüzü tebrik ediyorum. Dünya da bir şehit Anne ve Babası olmak kadar şerefli bir şey yok diye düşünüyorum. Hayattaki en güzel ticareti Çanakkale Savaşında şehit düşen 250 bin askerimiz ve sizin evlatlarınız yaptı. Ben bu nedenle sizlerin ellerini öpüyorum. Biz sizleri her zaman saygıyla anacağız. Ödüllerin en güzelini Cenabı Allah onlara vermiş. " Onlar Diridirler" diyor Rabbimiz. Bunun üzerine söz olabilir mi. Çanakkale bir ruh demektir. Bu ruh bizde olduğu sürece bizi hiç kimseler yenemeyecek. Bu iman, bu güç, bu ruh, bu beraberlik, bu irilik, bu dirilik bizde olduğu sürece bizi kimse sindiremeyecek. Rabbim şehitlerimize rahmet etsin, sizlere uzun ömürler versin." diye konuştu.

Yahyalı Kaymakamı Metin Esen'de konuşmasında bu önemli günde şehit ailelerine bir arada olmaktan mutlu olduğu belirterek, " Bugün şehitlerimizi bir kez daha yad ettik, ruhlarına Fatiha okuduk. "Ülkü denen nazlı gelin erde şan ister! Büyük devlet kurmak için büyük kan ister." demiş atalarımız. Bizde öyle bir ecdadın evladıyız ki; ecdadımız büyük devlet olmak için akıtılması kan söz konusu olduğu zaman bir dakika bile düşünmeden, vatan söz konusu olduğu zaman bir dakika bile düşünmeden canını vatana siper etmiştir. Şehitlerimiz kurduğu bu topraklarda bugün huzur içinde, bağımsız bir şekilde yaşıyoruz. Şehitlerimize her daim şükran duyuyoruz. Bugün şükranlarımızı bir kez daha göstermek istedik." dedi.

Yemek Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'ün Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şehitlerimiz için yaptığı dua ile sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yahyalı'da Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü Etkinliklerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement