Yalnız Değilsin" Projesi - Son Dakika
Yerel

Yalnız Değilsin" Projesi

Proje kapsamında 30 ailenin temizlik ve bakım hizmetleri evlerinde yapılıyor.

19.06.2014 11:24

Divriği Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hayata geçirilen "Yalnız Değilsin" projesi kapsamında, 30 ailenin temizlik ve bakım hizmetleri evlerinde gerçekleştiriyor.

Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, proje kapsamında bakımları yapılan yaşlı vatandaşları ziyaret ederek, sıkıntılarını dinledi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyi yaşlı ve yalnız yaşayan bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik uygulamaya koyduklarını belirterek, proje sayesinde desteğe ihtiyaç duyan yaşlıların bakımını yapmayı ve istihdama katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Yaşlı ve bakıma muhtaç insanların ihtiyaçlarının giderilmesinin yanı sıra onların hal ve hatırlarını sorarak yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalıştıklarını dile getiren Kaya, "Projemizde 6 kişilik ekibimiz yaşlılarımızın, engelli vatandaşlarımızın ve diğer dezavantajlı gruplarımızın evlerine gidiyor, ihtiyaçlarını, temizliklerini, bakımlarını yapıyorlar. Bakım hizmeti yapan personelimiz, işe başlamadan önce 'yaşlı refakatçi kursu' sertifikası aldı. Personelimiz her gün ev ev gezerek bu insanlarımızla birebir ilgilenmektedir. Biz de bugün bu hizmeti alan yaşlılarımızı ziyaret ederek sıkıntılarını, dertlerini dinledik. Hizmetimizden oldukça memnun olduklarını gördük. Bu da bizi sevindirdi" diye konuştu.

Evinde hizmet gören Haney Barlak ise Kaya'ya teşekkür ederek, mutluluğunu dile getirdi. Yaşlı olması nedeniyle gününün çoğunu yatağında geçirdiğini anlatan Barlak, "Yatağımdan kalkamaz durumdayım. Sağ olsunlar yemeğimi getiriyorlar, temizliğimi ve evin bakımını yapıyorlar. Allah hepsinden razı olsun" dedi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalnız Değilsin' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement