Yalova Caddelerine Parkomat Neşteri - Son Dakika
Güncel

Yalova Caddelerine Parkomat Neşteri

Yalova Caddelerine Parkomat Neşteri

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, şehir içinde başlattıkları parkomat sisteminin ana arterlerde ciddi bir rahatlık sağladığını söyledi.

20.03.2015 10:15

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, şehir içinde başlattıkları parkomat sisteminin ana arterlerde ciddi bir rahatlık sağladığını söyledi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, şehir içerisinde parkomat uygulaması başlattıklarını belirterek, "Ana arterlere ciddi bir rahatlık sağladı. Yalova 95 yılında il olan bir yer. Türkiye'de başka bir yere benzemeyen bir il burası. 20 yıla rağmen kentlilik bilinci daha oturmamış bir yer burası. Seçildikten sonra park yasağı uygulaması başlattım. Otoparkçılardan da fiyatlarını düşürmelerini rica ettim. Onlarda beni kırmayıp fiyatları aşağıya çektiler" dedi.

Otopark fiyatlarının düşmesine rağmen gerekli desteğin alınamadığından yakınan Salman, "Aynı otoparkçıları fiyatı düşürdükleri halde yüksekle düşük zaman arasında bir fark olmadığını, kendilerinin bu durumdan zarar etmeye başladıklarını söylediler. Araba almanın bir bedeli olduğu gibi kullanmanın da bir bedeli var. Aracının yıllık vergisini ödüyorsun" diye konuştu.

"YALOVA HALKINDAN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ"

Yalova'nın çok kötü planlanmış bir şehir olduğuna dikkat çeken Salman, "Asıl sıkıntı bu. Yalova'yı paralel kesen tek cadde var. Onun dışında düz cadde yok. Labirent gibi. Bu seferde trafik sıkışıyor. Buna birde çift taraflı parklar eklenince içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Trafiği düzeltmeye söz verdik ama buna da Yalova halkı anlayış göstermelidir. Araçları park etmenin de bu anlamda bir bedeli olduğunu kabul etmek zorundalar. Biz vatandaşımıza bu anlamda elimizden gelen yardımı gösteriyoruz. Şehiriçi trafiğinin rahatlaması onların menfaatine. Onların yaşam kalitesini yükseltmek adına çok önemli. O konuda da bir yaptırıma gittik. Halkımızın bu konuda bize teveccüh göstereceğine inanıyorum. Kaldı ki gelen tepkilerin çoğunluğu da olumlu tepkiler" ifadelerini kullandı. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yalova Caddelerine Parkomat Neşteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement