Yalova'da Kan Bağışçılarına Ödül - Son Dakika
Yerel

Yalova'da Kan Bağışçılarına Ödül

Yalova\'da Kan Bağışçılarına Ödül

Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü Yalova’da kutlanıyor.

12.06.2015 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü Yalova'da kutlanıyor.

Törende en çok kan bağışı yapan kişilere madalya ve plaket takdim edildi. 54 bağışla Yalova'da en çok bağış yapan Dr. Salim Üstünoğlu plaketini Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın elinden aldı. Salman, "Bir kişinin hayat kurtarması kadar önemli bir iş olamaz diye düşünüyorum. Söylenecek çok bir şey yok. Takdir edilecek bir hareket. Milletçe bir eksikliğimiz var. Bu eksiklikleri Kızılay'a kan vererek giderebiliriz. İlla kendi yakınlarımızın başına kötü bir olay gelince kafamıza dank ediyor. Hiç unutmuyorum. Deprem olduğu zaman ben gazeteciydim. Depremin birinci yılında anma programı düzenledik. O zaman Siyaset Meydanı programının sunucusu Ali Kırca da bu anma programına gelecekti. Talihsiz bir kaza geçirdi ve ayakları kırıldı. Kendi ayakları kırıldığı zaman engelli vatandaşların yaşanan depremde ne yaptığı aklına geldi. Araştırmacı bir gazeteciydi. Bu bizim eksikliğimiz. Öz eleştiri yapmamız gerekir. Herkesin başına gelebilecek bir olaydır. Engelli konusunda Yalova, model İL olma yolunda ilerliyor. Neden bu ilerleme kan bağışında da olmasın? Salim Bey'i yürekten kutluyorum" dedi.

Yaklaşık 40 yıldır düzenli olarak kan verdiğini söyleyen emekli doktor Salim Üstünoğlu, "Yaklaşık 40 senedir kan veriyorum. Babamın hastalığı kan vermeme vesile oldu" dedi.

Yalova'da günde 40 kişinin kan vermesi gerektiğini ifade eden Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Firdevs Sercan Keleş, "Yalova'da günde 40 kişinin kan vermesi gerekiyor. Bu az bir rakam değildir. O yüzden herkesin hassas olması gerekiyor. Kan acil değil ihtiyaçtır. 5 altın madalya, 5 plaket ve 18 tane gümüş ve 186 tane de bronz madalya veriyoruz. 10. bağışta bronz madalya veriyoruz. 25. bağışta gümüş madalya, 35. bağışta altın madalya ve 45. bağış ve üstünde plaket takdim ediyoruz" ifadesini kullandı. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalova'da Kan Bağışçılarına Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement