Yalova'da Korsan Kitap Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Yalova'da Korsan Kitap Operasyonu

Yalova\'da Korsan Kitap Operasyonu

Yalova Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, yaptıkları denetimlerde 403 korsan kitap ele geçirdi.

05.05.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, yaptıkları denetimlerde 403 korsan kitap ele geçirdi. Korsan kitap satan işyerleri hakkında adli işlem yapıldı.

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü ve İl Denetim Komisyonu ekipleri, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu çerçevesinde toplam 15 iş yerinde bandrol denetimi yaptı. Çiftlikköy Sosyete Pazarı'nda O.Ü.D isimli şahsa ait 100 adet usulsüz bandrollü kitap, Çınarcık ilçesinde ise Ö.S. isimli şahsa ait iş yerinde 303 adet bandrolsüz ve usulsüz bandrollü kitap olmak üzere toplam 403 adet korsan kitap ele geçirilerek, ismi geçen şahıslar hakkında işlem yapıldı.

Denetim çalışmalarının devam edeceğini bildiren emniyet yetkilileri, "Yetkisiz kişilerin sertifika almadan fikir ve sanat ürünlerini satması ve yayın evleri tarafından satış için iş yerlerine gönderilen bandrolsüz kitaplar ülke ekonomisini olumsuz etkileyerek vergi kaybına sebebiyet veriyor. Ayrıca eser sahiplerinin haklarını ihlal ederek fikir hırsızlığına yol açtığı gibi, uluslararası zeminde ülkemizin itibarını da zedeleyerek ülkemizi çeşitli müeyyidelerle karşı karşıya bırakıyor" dedi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yalova'da Korsan Kitap Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement