Yalova'da Tonami Meydanındaki Köprülü Kavşak Projesi - Son Dakika
Yerel

Yalova'da Tonami Meydanındaki Köprülü Kavşak Projesi

Yalova\'da Tonami Meydanındaki Köprülü Kavşak Projesi

Altınova Belediye Başkanı Oral "Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, basın açıklamasında, 'Tersane Bölgesi'nde tarım alanını sanayi bölgesine çevirdiklerini söyledi.

03.12.2014 09:58  Güncelleme: 10:27

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, "Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, basın açıklamasında, 'Tersane Bölgesi'nde tarım alanını sanayi bölgesine çevirdiler. Benim partim bas bas bağırdı, 'yapmayın' diye. Orada kesilen, binlerle ifade edilen kivi ağaçlarını da ben unutmadım' ifadelerini kullanıyor. Bu açıklamadaki bilgiler doğru değildir" dedi.

Oral, gazetecilere yaptığı açıklamada, tersanelerin kuruluş aşaması ve sonrasında meyve ağacı dahil tek bir ağacın kesilmediğini söyledi.

Asla gereksiz ağaç kesimine izin vermediklerini belirten Oral, şöyle konuştu:

"Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, basın açıklamasında, 'Tersane Bölgesi'nde tarım alanını sanayi bölgesine çevirdiler. Benim partim bas bas bağırdı, 'yapmayın' diye. Orada kesilen, binlerle ifade edilen kivi ağaçlarını da ben unutmadım' ifadelerini kullanıyor. Bu açıklamadaki bilgiler doğru değildir. Sayın Salman ve partisi o zaman tersanelere karşı oldukları için bu yatırımın bölgeye gelmemesi için bağırıyordu hatta davalar açarak yatırımın gecikmesine neden olmuşlardır. Tersane Bölgesi, dolgu alanıdır. Bırakın binlerle ifade edilen kivi ağacını, tersanelerin yapılması için elde edilen alanda kuru bir ağaç bile kesilmemiştir. Bu, teknik olarak imkansızdır çünkü alan dolguyla elde edilmiştir. Bu söylemler tamamen yanlıştır ve hedef saptırmadır." - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'da Tonami Meydanındaki Köprülü Kavşak Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement