Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Yalova'dan Kısa Kısa

"741'inci Vuslat Gecesi" etkinliği.

21.12.2014 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çiftlikköy ilçesinde, Hazreti Mevlana anısına "741'inci Vuslat Gecesi" etkinliği yapıldı.

Belediye Düğün Salonu'ndaki etkinliğe, Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, İlçe Emniyet Müdürü Murat Gülver ve vatandaşlar katıldı.

Silpagar, burada yaptığı konuşmada, Hazreti Mevlana'nın "Ey can, kimseyi kırma, sözden ağırı yoktur. Beden çok yükü kaldırır ama gönül her sözü kaldıramaz" sözüyle doğru ve güzel konuşmanın önemini vurguladığını söyledi.

Bin düşünüp bir konuşmak gerektiğini belirten Silpagar, Hazreti Mevlana'nın çok iyi anlaşılması ve anlatılması için daha fazla çalışma yapılması gerektiğini ifade etti.

Araştırmacı Yazar Sinan Yağmur'un tasavvuf felsefesini hakkında bilgi vermesinin ardından ilahiler okundu ve semazen ekibi gösteri yaptı.

Kapalı pazar yerinin çatısı yenilenecek

Yalova Belediyesi tarafından kapalı pazar yerinin çatısının yenilenmesi için çalışma başlatıldı.

Belediye Başkanı Vefa Salman, gazetecilere yaptığı açıklamada, yağmur nedeniyle çatısı su akıtan pazar yerinin yenilenmesi için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Sağlıklı, nezih ve hijyenik bir ortam oluşturmayı hedeflediklerini belirten Salman, "Halkımızın ve pazar esnafının kışın yağmur, kar ve rüzgardan, yazın güneşten etkilenmeden rahatça ve daha modern şartlarda alışveriş yapabilmeleri için başlatılan çalışmalar kapsamında kapalı pazar yerinin üstü polikarbonat levhalarla kapatılacak" ifadesini kullandı. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement