Yalova Devlet Hastanesi'ne Akıllı Muayene Sistemi - Son Dakika
Güncel

Yalova Devlet Hastanesi'ne Akıllı Muayene Sistemi

Yalova Devlet Hastanesi\'ne Akıllı Muayene Sistemi

Yalova Devlet Hastanesi'nde Akıllı Muayene Sistemi'yle hastalar, muayene zamanları ve tahlil sonuçlarını akıllı telefonlarından takip edebiliyor, çıktı alabiliyor.

17.11.2014 19:08  Güncelleme: 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Devlet Hastanesi'nde Akıllı Muayene Sistemi'yle hastalar, muayene zamanları ve tahlil sonuçlarını akıllı telefonlarından takip edebiliyor, çıktı alabiliyor.

Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ünal Küçükyılmaz, Yalova Devlet Hastanesi'nde Akıllı Muayene Sistemi'ne geçtiklerini dile getirdi.

Yeni sistemle ilgili bilgi veren Ünal, akıllı telefonu olan vatandaşlar için bir uygulama yaptıklarını dile getirerek, "Daha önceden randevu alan hastalarımız hastaneye geldiğinde T.C numarasını verdiği zaman vezne personelimize direk kendine sıra veriliyor. Kayıt işlemini yaptırdığı andan itibaren cep telefonundan direk sırasını takip edebiliyor. Mesela dahiliye polikliniğine gelmişse, 35'inci sırada kendine sıra almışsa, o andan itibaren hastane dışında bir ortamda da, muayene olacağı polikliniğin dışında bir alanda akıllı telefonundan kaçıncı sırada olduğunu, tahmini olarak hangi saatte muayene olacağını takip edebiliyor. Son 5 ya da son 3 hasta sırası kaldığında sistem kendisine mesaj gönderiyor. Mesajdan sıranın kendisine yaklaştığını anlıyor. Ondan sonra muayene oluyor" ifadesini kullandı.

Sistemin sadece bunla da kalmadığını dile getiren Küçükyılmaz, şöyle konuştu:

"Muayene esnasında eğer hekimimiz kendisine kan tahlili, film, EMAR, tomografi, ultrason gibi tahliller yazarsa muayeneden sonra poliklinik odasından dışarı çıktığı zaman hastanemiz hangi tahlillerin, hangi tetkiklerin yapılacağını telefondan görebiliyor. Tetkik ve tahlillerini yaptırdıktan sonra başka bir ortamda sonuçlarını beklerken kendisine hangi tahlillerinin neticelendiğini, sonuçlandığını cep telefonu üzerinden görebiliyor. İsterse güvendiği başka bir hekime mail olarak da gönderebilir, kendisini muayene eden hekime bu değerleriyle gidebilir. Hekimler de kendi bilgisayarlarında bunları görebiliyor. Bundaki kritik nokta tahlili çıktığı anda bilginin telefona gelmesi ve telefonda saklanması. Hem saklanıyor hem sonuçlarını görmüş oluyor. Vatandaşlarımız tetkik sonuçlarını kendilerine ayırdığımız özel yazıcılardan yazıların üzerine kameralarını odakladıktan sonra çıktı alıyor. Başka bir hekime gittiği zaman bu tetkik ve tahlilleri, daha önceden kendisine neler yapıldığını, sonuçların neler olduğunu, görüntülerin bizzatı ilgili hekimine gösteriliyor."

Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak bu çalışmayı Yalova Devlet Hastanesi'nde yaptıklarını ve Türkiye'ye örnek bir çalışma olduğunu kaydeden Küçükyılmaz, "Akıllı telefonu olan, teknolojiyi seven vatandaşlarımız için kolaylaştırıcı bir uygulama" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova Devlet Hastanesi'ne Akıllı Muayene Sistemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement