Yalova Mehmet Akif Ersoy'u Örnek Alıp Ödülünü Şehit Ailelerine Bağışladı - Son Dakika
Güncel

Yalova Mehmet Akif Ersoy'u Örnek Alıp Ödülünü Şehit Ailelerine Bağışladı

Yalova Mehmet Akif Ersoy\'u Örnek Alıp Ödülünü Şehit Ailelerine Bağışladı

Mehmet Akif Ersoy'u örnek alıp ödülünü şehit ailelerine bağışladıSüheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA) - YALOVA'da, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan 13 yaşındaki Elif Umay Kınık, kazandığı altını Yalova Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ne bağışladı.

17.03.2016 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mehmet Akif Ersoy'u örnek alıp ödülünü şehit ailelerine bağışladı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA) - YALOVA'da, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan 13 yaşındaki Elif Umay Kınık, kazandığı altını Yalova Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ne bağışladı. Öğrencinin bu örnek davranışı, Dernek Başkanı Mustafa Ürkmez'i duygulandırdı.

Yalova'da 75'inci Yıl Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Elif Umay Kınık, öğretmenleriyle birlikte Yalova Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ni ziyaret etti. Elif Umay Kınık, kazandığı gram altını dernek başkanı Mustafa Ürkmez'e teslim etti. Mehmet Akif Ersoy'u örnek alan başarılı öğrenci Elif Umay, burada yaptığı konuşmada şöyle dedi:

'Büyük şair mükemmel insan Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nı yazıp 500 liralık büyük ödülü hak ettiğinde, arkadaşının paltosunu ödünç alıp giyerek sokağa çıkıyordu. Yani giyecek bir paltosu bile yoktu. Fakat böylesine büyük maddi sıkıntılar içerisinde olmasına rağmen kazandığı para ödülünü kadın ve çocuklara iş öğreten ve cephedeki askerlere elbise diken Dar'ül Mesai Vakfı'na bağışladı. Ben de büyük şairimizin hayatı ile ilgili açılan yarışmada birinci olup aldığım ödülü şehit ve gaziler derneğine bağışlıyorum. Mehmet Akif Ersoy ve şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Şehitlerimizden emanet kardeşlerimizin birinin yüzünde küçük bir tebessüm oluşturabilirsem ne mutlu bana.'

Konuşmadan sonra ayağa kalkarak kız öğrenciyi alnından öpen Dernek Başkanı Mustafa Ürkmez, duygu dolu anlar yaşadı. Ürkmez, 'Evladımıza çok teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşünce çekirdekten başlıyor. Bu Türk milletinin ne kadar vefakar ve cefakar olduğunu gösteren bir örnektir. Maddiyat hiçbir zaman önemli değil, önemli olan bu yavrumuzun yüreğindeki maneviyattır' dedi.

FOTOĞRAFLI

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova Mehmet Akif Ersoy'u Örnek Alıp Ödülünü Şehit Ailelerine Bağışladı - Son Dakika


Advertisement