Yangında Ölen İşçilerin Aileleri Dna Sonucu Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Yangında Ölen İşçilerin Aileleri Dna Sonucu Bekliyor

Yangında Ölen İşçilerin Aileleri Dna Sonucu Bekliyor

Mersin'in Erdemli İlçesi'ndeki narenciye fabrikasının yatakhanesinde çıkan yangında ölen kaybeden işçilerin kimlikleri henüz belirlenemedi.

10.02.2015 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli İlçesi'ndeki narenciye fabrikasının yatakhanesinde çıkan yangında ölen kaybeden işçilerin kimlikleri henüz belirlenemedi. Aileler, kimliklerin belirlenmesi için yapılan DNA testinin bir an önce sonuçlandırılıp cenazelerin teslim edilmesini istedi.

Geçen 5 Şubat'ta narenciye paketleme tesisine ait yatakhanede meydana gelen yangında ölen işçilerden 22 yaşındaki Murat Bulut, 27 yaşındaki Mücahit Ünal ile lise öğrencisi 19 yaşındaki Umut Gönül'ün cenazeleri, Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Erdemli Devlet Hastanesi Morgu'na gönderildi. Cenazelerin tanınmayacak durumda olması nedeniyle de kimliklerinin belirlenmesi için ailelerinden örnekler alınarak DNA testi yapıldı. Ancak aradan geçen zaman zarfında DNA sonuçları açıklanmadı.

"ATEŞTE YANDI, SOĞUTA BEKLİYOR"

Lise son sınıf öğrencisi olan ve yarı yıl tatilinde harçlığını çıkarmak için çalıştığı fabrikada son iş gününde çıkan yangında ölen Umut Gönül'ün ilçeye bağlı Küstülü Mahallesinde oturan babası Osman ve annesi Eşe Gönül, DNA sonuçlarının çıkmamasına tepki gösterdi. Çocukların cenazelerinin kendilerine teslim edilmesini isteyen baba Gönül, oğlunun cenazesinin halen morgda olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Çocuğumuzun DNA kimlik tespitinden hala bir haber çıkmadı. Çocuğumuz ateşte yandı soğukta bekliyor. Biz bu acıya nasıl dayanalım? Artık biran önce bu olay çözülsün ve cenazelerimiz bize teslim edilsin."

Anne Eşe Gönül ise, "Çocuğum artık yok. Ama biz cenazesini dahi alamıyoruz. Hiç kimse arayıp sormuyor. DNA sonuçlarının biran önce çözüme kavuşup bize bildirilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Yangında ölen Mücahit Ünal'ın babası Hasan Ünal da acılarının giderek daha da arttığını, aradan geçen sürede kimlik tespitinin yapılamamasının kendilerini üzdüğünü söyledi.

"CENAZELER TESLİM EDİLSİN"

Yangın faciasında hayatını kaybeden Murat Bulut'un babası Niyazi Bulut ise cenazelerin hala morgda bekletilmesinden acı duyduklarını belirterek şöyle dedi:

"1997 yılında Şengül ve Hatice Bulut adındaki 2 kızımı da Tarsus'ta bulunan Narenciye fabrikasına çalışmaya giderken geçirdikleri trafik kazasında kaybettim. Şimdi de bir oğlum narenciye paketleme tesisinde hayatını kaybetti. 9 çocuğum vardı. 2 tanesi kazada, 1 tanesi de yangında öldü. Artık çoğumuzun cenazesinin bizlere teslim edilmesini istiyoruz." - Erdemlimersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yangında Ölen İşçilerin Aileleri Dna Sonucu Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement