Yapay Organ ve Kök Hücre Tartışılacak - Son Dakika
Teknoloji

Yapay Organ ve Kök Hücre Tartışılacak

Hacettepe Üniversitesinde bilim insanlarının katılacağı sempozyumda yapay organ ve kök hücre konusu ele alınacak.

14.09.2014 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hacettepe Üniversitesinde (HÜ), dünyanın önden gelen bilim insanlarının katılacağı sempozyumla yapay organ ve kök hücre tartışılacak.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, HÜ, "sağlık bilimlerinde ileri teknolojiler"in ele alınacağı uluslararası sempozyuma 15-16 Eylül'de ev sahipliği yapacak.

Sempozyum direktörlerinden Prof. Dr. Emir Baki Denkbaş, sempozyumda tıp ve sağlık bilimlerinde hızla yaygınlaşan mikro-nanoteknoloji uygulamalarının, temel amaç ve hedeflerinden biri olan yapay organlar, hücre-doku mühendisliği uygulamalarının tartışılacağını bildirdi. Denkbaş, sempozyumda, kök hücre çalışmalarının, yeni nesil teşhis ve görüntüleme sistemleriyle laboratuvarlarda geliştirilen teknolojilerin hastalara ulaştırılma stratejilerinin paylaşılacağını belirtti.

Katılımcılardan herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini bildiren Denkbaş, sempozyuma Türkiye'den üniversitelerin yanı sıra Harvard, Stanford, Boston gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinden bilim insanları ile tıbbi biyoteknoloji alanında faaliyet gösteren değişik kuruluşlardan araştırmacıların konuşmacı olarak katılacağını kaydetti.

Denkbaş, sempozyumda farklı kategoriden 500 civarında katılımcının yer alacağına işaret ederek, "Bilgi alışverişinde bulunulması, yeni iş birliklerinin başlatılması ve genç araştırmacılara kariyerlerinde yeni fırsatlar yakalayabilmeleri için gerekli atmosferin oluşturulmasını planlıyoruz" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji Yapay Organ ve Kök Hücre Tartışılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement