Yaralı Balaban Kuşu Emin Ellerde - Son Dakika
Güncel

Yaralı Balaban Kuşu Emin Ellerde

Yaralı Balaban Kuşu Emin Ellerde

Antalya'da bir vatandaşın evinin önünde bulunan yaralı bulunan Balaban kuşu, tedavisi için yetkililere teslim edildi.

03.09.2014 10:45  Güncelleme: 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Korkuteli ilçe merkezinde yaralı olarak bulunan Balaban kuşu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Korkuteli'nde duyarlı bir vatandaşın evinin önünde bularak Orman İşletme Müdürü Hülya Güney'e teslim ettiği "Balaban" kuşu, Antalya Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Korkuteli Doğa Koruma Müdürlüğü Şefi Mehmet Ali Dolunay'a teslim edildi. Balıkçıgiller familyasından bir kuş türü olan Balaban kuşunun, göç esnasında yaralanıp düştüğü tahmin ediliyor. Mehmet Öz isimli vatandaş tarafından bulunan kuşun kanadında ve ayaklarında yaralı olduğu belirtildi.

Orman İşletme Müdürü Hülya Güney, bu kuş türünü ilçede ilk defa gördüklerini belirtti. İnternetten ulaştıkları bilgilere göre nesli tükenmek üzere olan Balaban kuşunun bir gece kuşu olduğunu söyleyen Güney, "Farklı bir kuş türü. Boynunun zürafa gibi uzaması hepimizi şaşırttı" dedi.

Yaralı kuşu Antalya Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Korkuteli Doğa Koruma Müdürlüğü Şefi Mehmet Ali Dolunay'a teslim ettiklerini belirten Hülya Güney, "Balaban kuşu emin ellere teslim edildi. Gerekli bakımı yapılarak doğaya bırakılacak" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaralı Balaban Kuşu Emin Ellerde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement