Yaralı Kızıl Şahine Başarılı Operasyon - Son Dakika
Yerel

Yaralı Kızıl Şahine Başarılı Operasyon

Yaralı Kızıl Şahine Başarılı Operasyon

Kırıkkale'de ırmak kıyısında bulunan yaralı kızıl şahin, Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altına alındı.

21.07.2014 13:33  Güncelleme: 16:52

Kızılırmak Nehri kenarında bir vatandaş tarafından yaralı olarak bulunan ve uçamayan şahin, veterinerlik fakültesine getirildi.

Şahin, burada Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Kumandaş ve ekibi tarafından Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kumandaş, çekilen röntgeninde şahinin sağ ayağında kırık tespit ettiklerini belirterek, başarılı bir operasyonla kırık kemiğe destekli bandaj yapılarak şahinin ilaç tedavisine başlandığını söyledi.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan da, hastaneye Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı ekipler tarafından çok sayıda yaralı yaban hayvanı getirildiğini ve bu hayvanlardan çoğunun ateşli silahlarla yaralandığını dile getirdi.

Yaban hayvanlarını koruma konusunda halkın daha duyarlı ve bilinçli olmaları gerektiğini anlatan Arıkan, hayvanlara zarar vermenin hem vicdani hem de dini yönden uygun olmadığını kaydetti.

Tedavisinin tamamlanmasının ardından kızıl şahinin doğaya bırakılmasının planlandığını öğrenildi. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yaralı Kızıl Şahine Başarılı Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement