Yaralı Şahini Güvercin ve Tavukların Yanında Besliyor - Son Dakika
Güncel

Yaralı Şahini Güvercin ve Tavukların Yanında Besliyor

Amasya’da bir aşçı, çalıştığı restoranın bahçesinde bulduğu yaralı şahinin tedavisini yapıp, güvercin ve tavukların da barındığı kümeste beslemeye başladı.

18.09.2014 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya- Suluova karayolu üzerindeki bir restoranın aşçısı Özay Kanbolat, 3 gün önce restoranın bahçesinde yerde çırpınan bir yırtıcı kuşa rastladı. Yakaladığı kuşu inceleyip mermi izleri gören Kanbolat, yaralarına pamuk ve tentürdiyotla pansuman yaptı. Sonra da bahçede güvercin ve tavukların barındığı kümeste bakıma aldı.

Özel bir bölüme koyduğu kuşun Şahin olduğunu anlatan 32 yaşındaki Kanbolat, “Çevredekiler ‘kuşlarımızı, tavuklarımızı yiyor’ diye vurmuşlar. Bahçeye düşmüş. Bende yakaladım pansuman yapıp tedavi ettim” dedi.

Kanat boyu bir metre olan kuşa fanatik Beşiktaşlı olduğu için ‘Kartal’ adını veren 13 yıllık aşçı Kanbolat, “Suyunu, etini veriyoruz. Etten kısmadık ki hayvan daha da canlansın. Yazık günah. Kanatları oynar yerinden yaralandığı için birkaç gün daha zamanı var. Uçmaya hazır olduğunda doğaya bırakacağım” diye konuştu.

Restoranın bahçesinde çok sayıda tavuk ve güvercin beslediklerini anımsatıp yırtıcı kuş ve canlıları vuranları uyaran hayvansever aşçı, “Bizim restoranımıza da tilki filan gelip tavukları yiyor ama vurmaya niyetimiz yok. Ramazan da tilki gelip iftar saatinde bahçemizden su içti” şeklinde konuştu. 

MURAT ÇELİK A.

AMASYA

Yaralı Şahini Güvercin ve Tavukların Yanında Besliyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaralı Şahini Güvercin ve Tavukların Yanında Besliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement