Yargıtay, TMSF'yi Zor Durumda Bıraktı - Son Dakika
Ekonomi

Yargıtay, TMSF'yi Zor Durumda Bıraktı

Yargıtay, TMSF\'yi Zor Durumda Bıraktı

Bir off-shore zedenin 'dolandırıcılık' iddiasıyla açtığı davada verilen karar emsal oldu. Kararı Yargıtay da onayınca çoğu kişi paraları faiziyle geri almaya başladı.

21.10.2014 14:31  Güncelleme: 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2010 yılında Bursa'da açılan bir dava, off-shore zede lehine sonuçlandı.

Yurtbank'ın off-shore bankasına parasını yatıran Müjdat Mançu, dolandırıldığını iddia ederek açtığı davayı kazandı.

Yargıtay 11. Hukuk Dairesi kararı onadı.

EMSAL OLDU

Yüzlerce off-shore zede, bu kararı emsal gösterip açtıkları davaları tek tek kazanmaya başladı.

Hem ana paralarını aldılar hem de yıllar içinde enflasyon üzerinden hesaplanan faizini.

TMSF'nin şu ana kadar ödediği paranın 150 milyon lirayı geçtiği TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül'ün de olaya isyan ettiği kaydedildi.

1.5 MİLYON LİRASINI 9 MİLYON OLARAK ALDI

Öte yandan off-shore'da bugünün parası ile 1 milyon 520 bin TL'si batan bir kişinin geçtiğimiz günlerde sonuçlanan dava ile TMSF'den tam 9 milyon 150 bin 124 TL aldığı öğrenildi.

Kaynak: Vatan

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Yargıtay, TMSF'yi Zor Durumda Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ELEMAN: sayın ercan bey niye zorunuza gidiyor milleti işinden edip el koydugunuz bankaların parasını hal vurup harman savuran sizden önceki yönetim hakkını aramak için gelen personeli dinleme zahmetin de bulunmayanlara sitem edin SONUÇ. . . TMSF GÜYA HORTUMCUYA EL KOYDU HORTUMCUYU DA TMSF SOYDU GÖRDÜNMÜ BİR İŞÇİ OLARAK NE GÜZEL ÖZETLEDİM HAKKIM HARAM ZIKKIM OLSUN 2 0 Yanıtla
  • Hasan Kolcu: İyi ki Sayın Yargıtay Üyeleri var. Hepsine Sonsuz teşekkürler ediyor , saygılar sunuıyoruz. 0 0 Yanıtla
  • Bakan Göktaş:
    00:52 Bakan Göktaş: "Son 22 yılda kadın istihdamını yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıkardık"

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'da yaptığı ziyaretlerde kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi konularında yeni çalışmalar başlattıklarını açıkladı. Bakan Göktaş, son 22 yılda kadın istihdamının yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıktığını belirtti ve kadınların iş gücüne katılım oranlarının artırılması hedefiyle çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu
    00:48 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'ya yaptığı ziyaretlerde şehit yakınları, gaziler ve kadın kooperatifleri temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Göktaş, kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Cevdet Yılmaz:
    00:03 Cevdet Yılmaz: "Yerel Seçimler Vesilesiyle Makro Politikalarımız Konusunda Yapılan Tartışmalar, Spekülatif Birtakım Söylemlerden İbaret"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yerel seçimler vesilesiyle bazı tartışmalar yaşandığını görüyoruz. Bunların hiçbir zemine sahip olmadığını ifade etmek isterim. Yerel seçimler, makro politikaların değişme ihtimali olan seçimler değil. Yerel seçimler, yerel seçimlerdir. Genel seçimlerle Meclis, hükümet belirlenir. Ulusal düzeyde politikalar belirlenir. Yerel seçimler ise şehrimizin yönetimiyle, yerel hizmetlerle ilgili seçimlerdir. Yerel seçimler vesilesiyle makro politikalarımız konusunda yapılan tartışmaların hiçbir zemine sahip olmadığını, spekülatif birtakım söylemlerden ibaret olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

  • Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız
    23:45 Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, 2025 yılı için yüzde 15'ler civarında bir enflasyon öngördüklerini, 2026 için ise tek haneli enflasyona dönüşü öngördüklerini belirtti. Yılmaz, ayrıca küresel ekonomide toparlanmanın yavaş ve düzensiz de olsa sürdüğünü ifade etti ve enflasyonla mücadele, mali disiplin, cari açığın azaltılması gibi konularda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

  • Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı
    23:20 Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmalarının tamamlandığını ve Cumhurbaşkanlığına sevk edileceğini açıkladı. Bakan Bolat ayrıca, Batı Anadolu Serbest Bölgesi için 2 milyar dolarlık yatırım yapılacağını ve 200 fabrikanın kurulacağını belirtti. İzmir'in ticaret, iş, yatırım, finans ve turizm başkenti olması hedeflenirken, İzmir'in ihracat rakamlarının artırılması için çalışmalar yapılacağı ifade edildi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:
    23:10 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz" dedi.


Advertisement