Yarım Asırlık Usta Çırak Arıyor - Son Dakika
Yerel

Yarım Asırlık Usta Çırak Arıyor

Yarım Asırlık Usta Çırak Arıyor

(Özel haber) Kütahya’nın Simav ilçesinde kereste atölyesi ve fabrikalardaki hizarların bıçkılarını bileyerek geçimini sağlayan 62 yaşındaki Adil Ülken, mesleğin inceliklerini aktarabileceği çırak arıyor.

09.08.2014 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(Özel haber) Kütahya'nın Simav ilçesinde kereste atölyesi ve fabrikalardaki hizarların bıçkılarını bileyerek geçimini sağlayan 62 yaşındaki Adil Ülken, mesleğin inceliklerini aktarabileceği çırak arıyor.

Baba mesleğini tek başına sürdüren Ülken, bir zamanlar gözde meslekler arasında ilk sıralarda yer alan bıçkı bileme sanatının kendinden sonra devam etmesi için çırağı olacak kişiyi evinde misafir etmeyi ve tüm masraflarını karşılamayı taahhüt ediyor.

Yarım asrı aşkın süredir yaptığı bıçkı bileme sanatını teknolojik cihazlarla donattığı evinin altındaki atölyesinde sürdüren Ülken, bu işin gelecek kuşaklara aktarılması için uğraş veriyor.

Çırak bulamadığı için yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı bıçkı bileme işini sadece Simav'daki atölye ve fabrikalar için değil bölgedeki işletmeler için de sürdürdüğünü dile getiren Ülken, çok kazançlı bir meslek olmasına rağmen çırak bulamamaktan yakınıyor.

Bu işi ilçede kendisinden başka birkaç kişinin daha yaptığını ifade eden Ülken, "Onların da çırağı yok. Çırak bulamadığımız takdirde bıçkı bileme sanatı bizimle birlikte yok olacak. Gençlere sesleniyorum. Bize gelsinler. Gelecek vaat eden bu mesleği kendilerine öğretelim. Ben şahsen bu mesleği yanımda öğrenmek isteyen gençleri evimde barındırmaya ve tüm masraflarını üstlenmeye hazırım. Yeter ki bu meslek gelecek kuşaklara aktarılsın. Bu sanat bizimle birlikte mezara gitmesin" dedi.(MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yarım Asırlık Usta Çırak Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement