Yasak Avlanmayı İhbar Edin" Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Yasak Avlanmayı İhbar Edin" Çağrısı

Bandırma Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sefa Uyar, 15 Nisan'da balık avlama yasağının başladığını hatırlatarak, "Yasak avcılık faaliyetlerini ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüğüne ya da jandarmaya bildirin" dedi.

20.04.2014 12:59

Bandırma Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sefa Uyar, 15 Nisan'da balık avlama yasağının başladığını hatırlatarak, "Yasak avcılık faaliyetlerini ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüğüne ya da jandarmaya bildirin" dedi.

Uyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, balıkçıların tür, boy, zaman, derinlik ve mesafe ile ilgili getirilen kurallara uygun avcılık yapmaları gerektiğini söyledi. Balıkçılardan su ürünlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanmasına katkıda bulunmaları için belirlenen kriterlerle avlanma yapmalarını isteyen Uyar, şöyle konuştu:

"Su ürünlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanması konusunda balıkçılar kadar vatandaşlara da önemli görevler düşüyor. Yasak avcılık faaliyetlerini ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüğüne ya da jandarmaya bildirin. Vatandaşlarımız, av yasağı süresince yasak olan türlerin satışına ve balık satış yerlerinde asgari hijyen şartlarına uyulup uyulmadığına dikkat ederek balıklarını alsınlar. Vatandaşlarımızın bu yöndeki tavır ve tutumları, balıkçılık sektörü için büyük önem taşımaktadır." - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yasak Avlanmayı İhbar Edin' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement