Yaşar Kemal'in Vefatı - Son Dakika
Ekonomi

Yaşar Kemal'in Vefatı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bir süredir İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören yazar Yaşar Kemal'in vefatı ile ilgili, "Ülkemiz çok büyük bir turizm elçisini, insanlık ise çok büyük bir değerini kaybetti" Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Kemal'in bir asra yakın ömrüne büyük başarılar sığdırdığını ve sayısız ödül aldığını ifade etti.

28.02.2015 20:11

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bir süredir İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören yazar Yaşar Kemal'in vefatı ile ilgili, "Ülkemiz çok büyük bir turizm elçisini, insanlık ise çok büyük bir değerini kaybetti"

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Kemal'in bir asra yakın ömrüne büyük başarılar sığdırdığını ve sayısız ödül aldığını ifade etti.

Yaşar Kemal'in Türkiye'nin "edebi bayrağı" olduğunu ve o bayrağı her yerde dalgalandırdığını kaydeden Palandöken, "Yurt dışında Yaşar Kemal'in eserlerini okuyanlar hem Türk edebiyatını hem de Türkiye'yi tanıyorlardı. Bunun için ülkemiz çok büyük bir turizm elçisini, insanlık ise çok büyük bir değerini kaybetti.  Çünkü Yaşar Kemal ustalığının yanı sıra evrensel ve dünya dillerinde okunan bir yazardı. Bundan sonra eserleri ile yaşayacak olan ünlü Yazar Yaşar Kemal'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement