Yaşlı Çifti 'Polis ve Savcıyız' Diye Dolandırdılar - Son Dakika
Güncel

Yaşlı Çifti 'Polis ve Savcıyız' Diye Dolandırdılar

Yaşlı Çifti \'Polis ve Savcıyız\' Diye Dolandırdılar

Amasya’da telefonla aradıkları yaşlı adamı ‘polis ve savcıyız’ diye kandırıp evine giderek parasını ve alzhemier hastası eşinin altın bileziklerini alarak ayrılan iki kişi, ihbarın ardından gerçek polisler tarafından 2 saat içinde yakalandı.

30.12.2015 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'da telefonla aradıkları yaşlı adamı 'polis ve savcıyız' diye kandırıp evine giderek parasını ve alzhemier hastası eşinin altın bileziklerini alarak ayrılan iki kişi, ihbarın ardından gerçek polisler tarafından 2 saat içinde yakalandı.

Amasya merkez Beyazıtpaşa Mahallesi'nde yaşayan 80 yaşındaki İbrahim Coşkun, gelen telefon üzerine adresini verdiği sahte polis ve sokağın köşesinde bekleyen sahte savcıya biriktirdiği 2 bin 250 TL parasını ve aynı yaştaki eşi Şevkiye Coşkun'un yıllardır el işi yapıp biriktirdiği paralarla satın aldığı 6 altın bileziği elleriyle verdi. Ardından telefonla aramaları üzerine eve gelen oğulları Davut, polise anne ve babasının dolandırıldığını ihbar etti. Kaçan 2 şüpheli, arama başlatıp şehrin çıkışları tutan Amasya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından 2 saat içinde çaldıkları malzemelerle birlikte yakalandı.

Şüphelilerle yüzleştirildikten sonra sayıp teslim aldıkları para ve altınlarıyla evlerine dönen yaşlı çift, sevinip polislere de dua etti.

Polis ve savcı olduklarını anlatan kişilerin isminin bir soyguna karıştığını anlatmaları üzerine adresini tarif ettiğini ve eve gelen kişiye de kimliğini sorduğunu ancak emniyette unuttuğunu söylemesi üzerine inanıp parasını ve eşinin altınlarını verdiğini belirten iki çocuk babası işçi emeklisi İbrahim Coşkun, "Hanımın kolunda 6 tane bilezik vardı. 'Göz nuruyla oya yaptı, yemeni işledi. Para kazanıp altın aldı' dedim. Zarfın içine koyduk parayı, altınları da poşetin içine. Teslim ettik. Verdik. Geçti, gitti. Yakalandılar. Polisler yakaladı. Sevindim. Hem de nasıl sevindim. Allah razı olsun" diye konuştu.

Polislere teşekkür eden yaşlı çiftin oğulları Davut Coşkun da, "Bir an önce bulunması için çaba sarf ettiler. Sağ olsunlar. Allah razı olsun. Yani hiç kaybetmemiş gibi bu insanları yeniden sevindirdiler" şeklinde konuştu.

Şüpheliler, O.T. (18) ile İ.D. (22) emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye götürüldü. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaşlı Çifti 'Polis ve Savcıyız' Diye Dolandırdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement