Beyin Ölümü Gerçekleşen Yaşlı Kadının Organları 3 Kişiye Umut Olacak - Son Dakika
Güncel

Beyin Ölümü Gerçekleşen Yaşlı Kadının Organları 3 Kişiye Umut Olacak

Gaziantep'te beyin kanaması geçirdikten sonra kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Zeliha Çakallı'nın organları yakınları tarafından bağışlandı.

19.11.2014 22:48  Güncelleme: 00:39

Yere düştükten sonra Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve beyin kanaması teşhisi konulan Zeliha Çakallı (77), yoğum bakıma alındı. Dün gece beyin ölümü gerçekleşen Zeliha Çakallı’nın organları oğlu Ökkeş Çakallı tarafından bağışlandı. Ökkeş Çakallı yaptığı konuşmada, “Annem bundan 3 gün önce beyin kanaması ve yüksek tansiyondan hayatını kaybetti. Ben de herkese sesleniyorum, organ bağışı yapın. Bu operasyonu sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Anneme herkesin dua etmesini istiyorum. Organların kime gittiği önemli değil, Müslüman kardeşlerimize gitsin yeter. Doktorlar babamla görüştükten sonra babam da durumu bana anlattı” dedi.

Operasyonu gerçekleştiren Dr. Ersin Arlan Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Pınar Aktalay ise, “Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesinde Organ Koordinatörü olarak çalışmaktayım. Kasım ayının 16’sında Zeliha Çakallı adlı hastamız yoğum bakıma yatırıldı. Aynı gün kendisi solunum cihazına bağlandı. Daha sonra da hastamızın beyin ölümü gerçekleşti. Hastamızın beyin ölümü gerçekleştikten sonra, aile ile organ nakli konusunda görüştük. Aile Organ nakline çok sıcak baktı. Bizi de çok mutlu ettiler. Kendilerine de çok teşekkür ediyorum çünkü 77 yaşında bir hasta. Kullanılabilecek organları karaciğer ve böbrekleriydi. Onlarda da ciddi bir sorun yoktu. Karaciğer Gaziantep Üniversitesi’ne gitti. Böbrekler de Ege Üniversitesi’ne gitti. Sabah 5 gibi sonlandırdık. İnşallah Zeliha teyze 3 kişinin hayatını kurtarmış olacak” dedi. 

Beyin Ölümü Gerçekleşen Yaşlı Kadının Organları 3 Kişiye Umut Olacak
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beyin Ölümü Gerçekleşen Yaşlı Kadının Organları 3 Kişiye Umut Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement