Yaşlılar Haftası'nda Belediye Başkanından Bisiklet Jesti - Son Dakika
Güncel

Yaşlılar Haftası'nda Belediye Başkanından Bisiklet Jesti

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, 62 yıldır aynı bisikleti kullandığını öğrendiği 87 yaşındaki Mehmet Baykan'a yeni bisiklet hediye etti Baykan: "Romatizmam ve ağrılarım bisiklet sayesinde yok oldu.

18.03.2014 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, 62 yıldır aynı bisikleti kullandığını öğrendiği 87 yaşındaki Mehmet Baykan'a yeni bisiklet hediye etti.

Baykan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Doğan'ın kendisine hediye ettiği bisiklet dolayısıyla çok mutlu olduğunu söyledi.

Baykan, eski bisikletini 1952'den beri kullandığını, sık sık bozulduğunu belirterek, "Ömrümün büyük bölümünü bisiklet kullanarak geçiriyorum. 1952 yılından beri hep bisiklete biniyorum. Bisikleti sık sık tamir ettirmekten bıkmıştım. Belediye başkanımızın bu jestine ne kadar teşekkür etsem azdır" ifadesini kullandı.

Ömrü el verdiği müddetçe Doğan'ın hediye ettiği bisikleti kullanacağını anlatan Baykan, herkesin bisiklet kullanması gerektiğini anlattı.

"Romatizmam ve ağrılarım bisiklet sayesinde yok oldu" diyen Baykan, "Bisiklete bindikçe huzur bulup mutlu oluyorum. Benim için bisiklet kullanmak tutku haline geldi. Sağlığını düşünen ve uzun yaşamak isteyenler bisiklet kullansın" şeklinde konuştu.

Doğan ise 5 yıldan beri bisiklet kullanımını yaygınlaştırarak, kenti bisiklet şehri yapmak için çalıştıklarını söyledi.

İzmit Belediyesinin bisiklet projesinin sadece çocukları değil, büyükleri de mutlu ettiğini aktaran Doğan, 3 yıldır yaklaşık 15 bin öğrenciye ücretsiz bisiklet hediye ettiklerini dile getirdi.

Doğan, hedeflerinin kentte bisikletsiz ev bırakmamak olduğunu sözlerine ekledi. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaşlılar Haftası'nda Belediye Başkanından Bisiklet Jesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement