Yatağan'da Siyah Duman, Vatandaşları Korkuttu - Son Dakika
Güncel

Yatağan'da Siyah Duman, Vatandaşları Korkuttu

Yatağan\'da Siyah Duman, Vatandaşları Korkuttu

Yatağan ilçesinde gökyüzünün siyah dumanla kaplı olduğunu gören vatandaşlar, kaymakamlık ve jandarmaya bilgi verdi Gökyüzündeki siyah dumanın, Yatağan Termik Santrali'nde 2 gün önce devreden çıkarılan üçüncü ünitenin yeniden devreye girmesinden kaynaklandığı bildirildi.

27.06.2014 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yatağan Termik Santrali üçüncü ünitesinden salınan siyah dumanların gökyüzünü kaplaması, vatandaşlar arasında paniğe neden oldu.

Yeniköy Elektrik Üretim AŞ'ye (YEAŞ) bağlı Yatağan Termik Santrali'nin üçüncü ünitesinin bacasından saat 06.00 sıralarında yükselen siyah renkteki duman, gökyüzünü kapladı. Gökyüzündeki siyah dumanı gören vatandaşlar, paniğe kapılarak kaymakamlık ve jandarma yetkililerine bilgi verdi.

Şikayetler üzerine Yatağan Termik Santrali'ne giden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve jandarma ekipleri, tutanak tuttu.

YEAŞ Genel Müdürü İbrahim Hakkı Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, üçüncü ünitenin 2 gün önce devreden çıkartıldığını, bu sürede baca gazı arıtma sisteminde bakım ve temizliklerin tamamlandığını söyledi.

Bugün saat 06.00 itibarıyla üçüncü ünitenin tekrar devreye sokulduğunu belirten Gül, şöyle konuştu:

"Santralde ilk ateşleme işlemi fuel oil ile yapılmakta. Bu nedenle de siyah duman görüntü kirliliği yapmakta ancak ünite belli bir ısıya ulaştıktan sonra baca gazı arıtma tesisi devreye girecek ve siyah duman yok olacak. Çevreye verdiğimiz herhangi bir zarar söz konusu değil. Zaten üniteyi devreye almanın başka bir yöntemi de bulunmamaktadır." - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yatağan'da Siyah Duman, Vatandaşları Korkuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement