Yatağan Termik Santrali'nin Özelleştirme İhalesi - Son Dakika
Ekonomi

Yatağan Termik Santrali'nin Özelleştirme İhalesi

İhalede en yüksek teklifi 1 milyar 91 milyon dolar ile Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

12.06.2014 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yatağan Termik Santrali ile Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi, 1 milyar 91 milyon dolar ile Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığındaki ihaleye, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ, IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ, Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ, Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ ve Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ katıldı.

Nihai pazarlık görüşmesinde ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı. Bu turda en yüksek tutar 500 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Elemeli yazılı turların birincisinde IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ, ikincisinde Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ve üçüncü turda Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ en düşük teklifi vererek elenen katılımcı oldu.

Daha sonra, Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ, Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ ve Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ ile açık artırmaya geçildi. Bu aşamada, açık artırmada başlangıç tutarı 1 milyar 82 milyon dolar, artırım aralığı ise 1 milyon dolar olarak belirlendi.

Açık artırmalı turda ilk olarak Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ çekildi. İhale, Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 1 milyar 91 milyon dolar ile en yüksek teklifi vermesiyle sona erdi.

Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait Yatağan Termik Santrali ve taşınmazlar, GELİ tarafından kullanılan taşınır ve taşınmazlar, "varlık satışı" yöntemi ile ayrıca ilgili maden ruhsatları ve bu ruhsatların kapsadığı maden sahaları ise "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile bir bütün halinde özelleştirilecek.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Yatağan Termik Santrali'nin Özelleştirme İhalesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement