Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Aslan Beyşehir'de - Son Dakika
Yerel

Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Aslan Beyşehir'de

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Adnan Aslan, turizm yatırımları ile ilgili bazı incelemelerde bulunmak üzere Beyşehir'e geldi.

19.10.2014 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Adnan Aslan, turizm yatırımları ile ilgili bazı incelemelerde bulunmak üzere Beyşehir'e geldi.

Aslan, Beyşehir'de tarihi Eşrefoğlu Camisi ve Kubadabad Sarayları'nı ziyaret etti. Tekne turuna katılarak Kızkalesi ve gölde turizme kazandırılması talep edilen bazı adaları gezen Aslan'a, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar eşlik etti.

Acar, Konya'nın Kış Sporları Merkezi olması amacıyla çalışma başlatılan Derbent Aladağ  ve turizm bölgesi ilan edilmesi  talepleri ile ilgili Aslan'a bilgiler verdi.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Acar, Konya'nın Kış Sporları Merkezi olması için yürütülen çalışmalar hakkında Aslan ile görüştüklerini söyledi.

Merkezin en kısa zamanda gerçekleştirileceğini belirten Acar, "Orada, kayakla beraber, yamaç paraşütü, dağcılık, of-road sporları, dağ bisikleti vb.gibi sportif faaliyetler yapılacak. Bu kış özellikle yolumuz yapılarak günübirlik kayak çalışmalarına hız vereceğiz. Ancak, önümüzdeki yıldan itibaren de profesyonel kayak tesislerinin yapılması ve özel sektörün de turizm bölgesi ilan edilmesi ile bu işin içine girmesiyle Konyamız önemli bir renk kazanacak" diye konuştu. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Aslan Beyşehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement