Yaz Kuran Kursu Öğrencileri Arasında Güreş Müsabakaları - Son Dakika
Yerel

Yaz Kuran Kursu Öğrencileri Arasında Güreş Müsabakaları

Yaz Kuran Kursu Öğrencileri Arasında Güreş Müsabakaları

Çeşitli camilerde yaz dönemi Kuran kurslarına katılan öğrenciler arasında güreş müsabakası düzenlendi.

13.08.2015 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çeşitli camilerde yaz dönemi Kuran kurslarına katılan öğrenciler arasında güreş müsabakası düzenlendi.

Yaz dönemi Kuran kursuna katılan öğrencilere yönelik yapılan sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler ile öğrenciler gönüllerince eğleniyor. Adıyaman genelinde bu yaz dönemi Kuran kurslarına öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Adıyaman merkez ve ilçelerde 814 cami ve Kuran kursunda 1200 öğretici ile 30 bin 336 öğrenciye yaz Kuran kursu hizmeti sunuldu. Üç dönem ve iki aylık Kuran kursuna katılan öğrencilere Kuran eğitiminin yanı sıra çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde öğrenciler eğlenceli vakit geçiriyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortak projesi ile gerçekleştirilen sportif etkinlikler kapsamında İmamağa Caminde camilerde Kuran kursuna katılan öğrenciler arasında güreş müsabakası yapıldı. Müsabakaları öğrenci velileri de izledi.

Kıyasıya mücadelenin yaşandığı güreş müsabakalarında dereceye giren sporculara Gençlik Hizmetleri Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ve İl Müftü Yardımcı Musa Çiftçi madalya verdi.

Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi, "Camilerinin yaz Kuran kursları etkinlikleri çerçevesinde camiler arası öğrencilerimizin güreş müsabakalarının finali yapılıyoruz. Öğrenciler için güzel bir etkinlik. Hem bedeni manada gelişimlerini sağlamak, hem de moral motivasyonlarını yükseltmek, dini bilgi, ahlaki bilgi, Kur'an öğretiminin yanında aynı zamanda bu tür sportif etkinlikleri, faaliyetleri icra etmekteyiz. Güreşin yanında başka sportif etkinliklerde yapıyoruz. Vatandaşlarımız tarafından ilgi ile izlenmekte, öğrencilerimiz büyük teveccüh göstermekte, bizde öğrencilerimizin bu sevincine ortak olmak üzere burada bugün toplanmış bulunmaktayız. Aslında yaz kuran kurslarımız öğrencilerimiz sene boyu okullarda gördükleri eğitim öğretim yanında, öğrencilerimizi sıkmadan tatil havasında dini bilgilerini ve ahlak bilgilerini öğretmek ana hedefimizdir. Yaz tatillerini tatil havasında değerlendirmeyi amaçladığımızdan dolayı bu gibi sportif faaliyetleri ve sosyal etkinlikleri yapmaktayız, çokta güzel geri dönüşler almaktayız" dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağçı ise konuşmasında, "Adıyaman'da Müftülüğümüzle çok güzel bir koordine içerisinde geçen yıl başlatılan proje futbolla başladı ve yüzme, güreş, atletizm, masa tenisi gibi çeşitli branşlara yayılarak hem genişlemekte hem de devam etmektedir. Tabi burada asıl amacımız Kuran eğitimi alan çocuklarımızın da içinde spora yaktık çocuklarımızın tespit etmek, belirlemek ve bunları spora kazandırmaktır" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaz Kuran Kursu Öğrencileri Arasında Güreş Müsabakaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement