Yaz Tatilini Basketbol Öğrenerek Geçiriyorlar - Son Dakika
Yerel

Yaz Tatilini Basketbol Öğrenerek Geçiriyorlar

Balıkesir’de öğrenciler yaz tatilini Kurtdereli Kapalı Spor Salonu’nda basketbol eğitimi alarak değerlendiriyor.

17.06.2015 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de öğrenciler yaz tatilini Kurtdereli Kapalı Spor Salonu'nda basketbol eğitimi alarak değerlendiriyor.

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün açtığı yaz kursları öğrencilerin yoğun ilgisini gördü. Özellikle basket branşına yoğun rağbetin olduğu kurslar yaz dönemi boyunca devam edecek. İlköğretim öğrencilerinin ağırlıkta olduğu basketbol kursunda eğitmenler eşliğinde eğitim alan çocuklar yaz boyunca hem stres atıyor, hem de branşlarında profesyonelliğe doğru atım atıyor. Yaşları 9 ile 11 arası olan çocuklar kurslara yaz dönemini değerlendirmek için geldiklerini söylerken, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Basketbol Antrenörü Nurullah Yıldız ve Antrenör Yardımcısı Hakan Nergis ise çocukların özellikle küçük yaşta eğitimleri daha hızlı aldıklarını ifade ettiler.

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Adem Özalp, yaz dönemi boyunca verilen kurslar sayesinde öğrencilerin hem spor hem de sosyal manada zenginleştiğini söyledi. Özalp açıklamasında, "Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak yıl boyunca devam eden kurslarımız var aslında. Ama yoğunluk olarak yaz döneminde 25 branşın üstünde kurslarımız açılıyor. Yaz döneminde okulu biten çocuklarımızı sporla tanıştırmak, spor branşlarında bir yerlere getirip elit sporcuları belirlemek için kurslar açıyoruz. Şimdi bu kurslarımızdan bir tanesi basketbol. Bunun haricinde yoğun olan branşlarımız yüzme, jimnastik, tekvando, masa tenisi, vücut geliştirme ve fitness gibi branşlarımız da mevcut" dedi.

ENGELLİLER İÇİN ÖZEL EĞİTİM VERİLİYOR

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Adem Özalp yaz döneminde engelliler için de özel eğitimler verildiğini belirterek, "Engelli çocuklarımıza yönelik özellikle zihinsel engelli, bedensel engelli, işitme ve görme engelli çocuklarımıza da yüzme, atletizm, masa tenisi, tekvando, judo ve halter gibi çeşitli branşlarda kurs veriyoruz. Geçen sene 10 bin sayısına yakın çocuğa yaz döneminde spor yaptırdık. Bu sene ki hedefimiz de bu rakamın üstüne biraz daha çıkmak. Çocuklarımızı mümkün olduğunca İl Müdürlüğümüz olarak sporla tanıştırıp, spor yapan bireyler yetiştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün yaz dönemi boyunca verdiği kurslar arasında atletizm, badminton, basketbol, bisiklet, boks, boccde, jimnastik, eksrim, futbol, güreş, judo, karate, kick boks, masa tenisi, okçuluk, oryantiring, satranç, muay thai, tekvando, tenis, triatlon, voleybol, vücut geliştirme-fitness ve yüzme alıyor. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaz Tatilini Basketbol Öğrenerek Geçiriyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement