Yazarlar Okurlarıyla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Yazarlar Okurlarıyla Buluştu

Yazarlar Okurlarıyla Buluştu

Kocaeli Kitap Fuarı’na katılan yazar Halil Uslu, dünyanın gözünde Hz. Muhammed’in (sav) yerini örnekleriyle paylaştı.

17.05.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Kitap Fuarı'na katılan yazar Halil Uslu, dünyanın gözünde Hz. Muhammed'in (sav) yerini örnekleriyle paylaştı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 7. Kocaeli Kitap Fuarı'na katılan araştırmacı yazar Halil Uslu, "Olmasaydı kainat olmazdı" kutsi hadisini örnek göstererek, "Olmasaydın Olmazdık" sözünün gerçek muhatabının Hz. Muhammed (sav) olduğunu kaydetti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlediği 7. Kocaeli Kitap Fuarı'nda yazarlar farklı konularda okurlarıyla düşüncelerini paylaşıyor. Bu kapsamda Turgay Aldemir, Halil Uslu ve Aydili Sanat Derneği üyeleri aynı salonda okurlarıyla buluştu.

Karamürsel Alp Konferans Salonu'nda okurlarıyla bir araya gelen yazar Halil Uslu, Hz. Muhammed (sav) ile ilgili eserlerin dünya devletlerinde nasıl etki yarattığını anlattı. Hz. Muhammed'in (sav) asırlara sığmayan bir peygamber olduğunu belirten Uslu, "Olmasaydın ne olurdu sözünün işaret ettiği kişi Peygamber Efendimizdir. Cenabı hak, Peygamberimiz olmasa kainatın olmayacağını buyurmuştur. Hz. Peygamberin gayrimüslim liderlerin gözünde de büyük öneme sahiptir. Peygamberimizin hayatı 60 dilde dünyaya yayılmıştır. Bazı dünya liderleri gayrimüslim olmalarına rağmen onu örnek insan göstermiştir. Parmaklarından su çıkan tek peygamberdir" dedi.

Turgay Aldemir söyleyişinde, son dönemlerde İslam Coğrafyası'nda yaşananlara değinerek, "Sınırlamızda olan bir olayı görmezsek gaflette oluruz. Bir milyarı aşkın Müslüman'a rağmen çoğunun doğduğu yerde değil, sürgün olduğu yerdedir. Birileri bu dünyada ne alabiliriz derken Müslümanların biz bu dünyaya ne bırakabiliriz demesi gerekiyor. Aliya İzzetbegoviç'in Nasıl insan oluruz? Sorusuna karşılık. Diğerlerinin hakkına sahip çıkarak. Dünyada tek bir kişi özgür değilse biz de özgür olamayız" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yazarlar Okurlarıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement