Yemen'de Hükümet Kurma Çalışmaları - Son Dakika
Politika

Yemen'de Hükümet Kurma Çalışmaları

Yemen Cumhurbaşkanı Mansur: "Siyasi taraflar hükümetin kurulması işini şeffaflık ve yeterlilik kriterlerini esas alarak bir an önce tamamlamalı"

19.10.2014 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, taraflar arasında imzalanan anlaşma uyarınca yeni hükümetin bir an önce kurulması çağrısında bulundu.

Yemen devlet televizyonunda yayınlanan habere göre, Cumhurbaşkanı Hadi, hükümeti kurmakla görevlendirilen Halid Mahfuz Bahhah'ı makamında kabul etti. Yeni hükümetin bir an önce kurulmasını isteyen Mansur, "Siyasi taraflar hükümetin kurulması işini şeffaflık ve yeterlilik kriterlerini esas alarak bir an önce  tamamlamalı" dedi.

Ülkenin siyasi birliğini güçlendirmek amacıyla, hükümette görevlendirilecek isimlerin iyi seçilmesi gerektiğini vurgulayan Hadi, hükümetin icraatında da "Yemen'in siyasi çekişmelerden uzak tutulması" çağrısı yaptı.

Siyasi krizin yaşandığı Yemen'de, yönetim ile başkent Sana'ya giren Husiler arasında 21 Eylül'de "Barış ve Ulusal Ortaklık" anlaşması imzalanmıştı.

Anlaşma maddeleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Hadi, 8 Ekim'de Basın Ofisi Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'i hükümeti kurmakla görevlendirmiş, ancak gelen tepkiler üzerine Mübarek görevi kabul etmediğini açıklamıştı. Hadi daha sonra bu görevi, "siyasi çevrelerin" üzerinde uzlaştığı Halid Mahfuz Bahhah'a vermişti. - Yemen

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Yemen'de Hükümet Kurma Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement