Yemen'de Mayın Sivilleri Tehdit Ediyor - Son Dakika
Güncel

Yemen'de Mayın Sivilleri Tehdit Ediyor

Mayınla Mücadele Yürütme Merkezi Müdürü Tuğgeneral Kadri: "Mayın hala 13 ilde 1 milyonun üzerinde Yemenli'nin hayatını tehdit ediyor"

14.04.2014 16:59

Yemen'de Mayınla Mücadele Yürütme Merkezi Müdürü Tuğgeneral Ali el-Kadri, mayınların 13 ilde 1 milyonun üzerinde Yemenli'yi tehdit ettiğini belirtti.

Tuğgeneral Kadri, Yemen'in resmi gazetesi Es-Sevra'da (Devrim) yayınlanan açıklamasında, "Mayın hala 13 ilde, 1 milyonun üzerinde Yemenlinin hayatını tehdit ediyor" ifadelerini kullandı.

Kadri, ülke içinde yer değiştirmek zorunda kalan çok sayıda Yemenli'nin bazı tehlikeler ve mayın tehdidi nedeniyle kamplarda kalmaya devam ettiklerini kaydetti.

Mayın tehdidinin en yoğun yaşandığı illerin başında Ebyen ve Sada'nın geldiğini aktaran Kadri, mayınla ve misket bombasıyla mücadele konusunda yeni teknolojilerin olduğunu, vakit ve para israfının önlenmesi için bu konudaki ulusal politikanın gözden geçirilmesi gerektiğini hatırlattı.

Mayınla Mücadele Yürütme Merkezi tarafından yayınlanan verilere göre, Yemen'de mayının kullanılmaya başlandığı 1960'lı yıllardan bu yana mayın patlaması nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bine ulaştı.

2004 ve 2010 yılları arasında Sada kentinde Husiler ve ordu arasında 6 savaş yaşanmıştı. Bu savaşlarda her iki taraftan da binlerce kişi ölmüştü. - Sana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'de Mayın Sivilleri Tehdit Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement