Yemen'de Şiddet Olayları - Son Dakika
Güncel

Yemen'de Şiddet Olayları

Yıl başından bu yana yaşanan şiddet olaylarında 175 askerin öldüğü belirtildi.

24.04.2014 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen'de yıl başından bu yana yaşanan şiddet olaylarında 25'i istihbarat görevlisi 175 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yemen'deki Ebad İnceleme ve Araştırma Merkezi'nin raporuna göre, 150 asker, kamp ve kontrol noktalarına yönelik saldırılarda, 15'ten fazla asker de Husilerin Amran ve Cevf'te düzenlediği saldırılarda hayatını kaybetti.

ABD'ye ait insansız hava araçlarıyla (İHA) 2014 yılı başından bu yana düzenlenen 18 saldırıda yaklaşık 96 El-Kaide mensubunun öldüğü belirtilen raporda, "En şiddetlisi 19 ve 20 Nisan'da gerçekleştirilen saldırılarda, aralarında liderlerinin de bulunduğu yaklaşık 67 El-Kaide mensubu yaşamını yitirdi" denildi.

İHA saldırılarının Yemen'in kararı ve hedef alınan kişilerin kimlikleriyle ilgili kesin istihbarat bilgisine sahip olunması durumunda düzenlenmesi, ayrıca Yemen vatandaşlarına yönelik operasyonlarda yargı izni bulunması gibi hususlarda ABD ile anlaşma yapılması önerilen raporda, "Diğer silahlı örgütlerin varlığı dikkate alındığında El-Kaide gibi tek bir örgütü yok etmeye yönelik operasyonların netice vermesi zor " ifadesi kullanıldı.

Raporda ayrıca, silahlı grupların nüfuz alanlarını genişletmesi ve güvenlik güçlerine yönelik saldırılarındaki artışın, askeri kurumların parçalanması ve çöküşüne yol açacağı, bunun da devletin çöküşü anlamı taşıyacağı ifade edildi.

Devrimin ardından ortaya çıkan güvenlik zafiyeti nedeniyle Yemen'de sık sık şiddet olayları meydana geliyor. - Sana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'de Şiddet Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement