Yemen'de Şiddet Olayları - Son Dakika
Güncel

Yemen'de Şiddet Olayları

Ordunun, El Cevf kentine düzenlediği hava saldırısında 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

14.09.2014 17:59

Yemen ordusunun ülkenin kuzeyindeki El-Cevf kentine düzenlediği hava saldırısında 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, hava saldırısında Cevf kentine bağlı El-Halk ilçesinde bir sivile ait evin vurulması sonucu 3 kişi yaralandı. Çevredekilerin yaralıları kurtarmak için yardıma koştuğu sırada aynı yere ikinci kez hava saldırısı düzenlendiği ve bu saldırıda da 1 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı belirtildi.

Cevf'te bulunan aşiret liderlerinden Muhammed Salih el-Aci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halk Savunma Komiteleri milisleri ile Husi Ensarullah Hareketi militanları arasında çatışmaların yaşandığı bölgeye 15 kilometre uzaklıkta pekçok yerin ve kişilerin hedef olduğunu aktardı. Aci, hava saldırılarındaki sivil kayıplardan Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Savunma Bakanı Muhammed Nasır Ahmed ile yerel yetkilileri sorumlu tuttu.

Yemen makamlarından ise henüz olaya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Yemen'in kuzeyindeki Cevf kenti, bir süredir Yemen ordusuna destek veren aşiretlerin oluşturduğu Halk Savunma Komiteleri'ne bağlı silahlı aşiret üyeleri ile Husi Hareketi militanları arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor.

Sahip olduğu doğalgaz ve petrol kaynaklarıyla ülke bütçesine en çok gelir sağlayan Marib kentine yakın olması nedeniyle Cevf, ülke için stratejik önem taşıyor. - Sana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'de Şiddet Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement