Yemen'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Olaylar

Yemen'in çeşitli bölgelerinde Husiler ile meşru yönetim yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) arasında yaşanan çatışmalarda 14 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

22.05.2016 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen'in çeşitli bölgelerinde Husiler ile meşru yönetim yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) arasında yaşanan çatışmalarda 14 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Yemen'in güneyindeki Ed-Dali kentine bağlı Maris bölgesinde HDG güçleri ile Husi militanlar arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtildi. Çatışmada, 5 HDG üyesi, 4 Husi militanın yanı sıra bir sivilin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığı kaydedildi. Yaralıların sayısına ilişkin detay verilmedi.

Taiz kentinde ise Husilerin, sivil yerleşim bölgeleri ile HDG güçlerinin bulunduğu alanlara düzenledikleri havan saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

HDG kaynaklarından alınan bilgiye göre, Husilerin Taiz ilinde sivil yerleşim bölgeleri ile HDG güçlerinin bulunduğu bölgelere havan mermileriyle saldırı düzenledi. Olayda 1'i sivil 4 kişi hayatını kaybederken, 5'i sivil 11 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Yemen'in güneyindeki illere giriş kapısı konumunda olan Dali'in kuzeyinde Husilerle HDG güçleri arasında uzun süredir şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Yemen'de çatışan taraflar, BM'nin çağrısı üzerine 11 Nisan'da ateşkesi yürürlüğe sokmuş, 21 Nisan'da da Kuveyt'te barış müzakerelerine başlamıştı. Ancak Yemen hükümeti 17 Mayıs'ta, Husilerin şehirlerden çekilmesi ve silahlarını teslim etmesini öngören BM kararına uymaması gibi gerekçelerle müzakereleri dondurmuş ve karşı taraf bu konularda yazılı garanti verinceye kadar katılımı askıya aldığını duyurmuştu.

Yemen'deki El-Kaide Operasyonu

Öte yandan, Yemen'de, ordu birliklerinin ele geçirdiği Hadramevt ilinin merkezi Mukella kentinde terör örgütü DAEŞ ve El Kaide'ye karşı yürütülen askeri operasyon kapsamında militanlardan 13, askerlerden 2 kişi hayatını kaybederken, 9 askerin de yaralandığı bildirildi.

Hadramevt Valisi Ahmed bin Berik tarafından yapılan yazılı açıklamada, ordu ile uluslararası koalisyonun Mukella'da DAEŞ ve El Kaide'ye düzenledikleri ortak operasyonda 13 militan öldürüldü, 2 kişi de gözaltına alındı.

Açıklamada, çatışmalarda 2 askerin hayatını kaybettiği, 9'unun da yaralandığı kaydedildi.

Yemen'in Mukella kentindeki Fuh bölgesinde yer alan ve askere yeni alınanların eğitim gördüğü En-Necde karargahı önünde geçen hafta gerçekleştirilen intihar saldırısında 25 asker ölmüş, 60 kişi yaralanmıştı. Yaralananlardan bazısının durumunun kritik olduğu aktarılmıştı. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

Yemen ordusu 24 Nisan'da yaklaşık bir yıldır El-Kaide'nin elinde bulunan Mukella'da yeniden kontrolü sağlamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement