Yemen'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Olaylar

HUDEYDE / Yemen'in Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde kenti ile Aden'de Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) ülke siyasetine müdahalesi protesto edildi.

20.02.2015 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HUDEYDE/ Yemen'in Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde kenti ile Aden'de Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) ülke siyasetine müdahalesi protesto edildi.

Hudeyde'nin Sana Caddesi'nde toplanan göstericiler cuma namazı sonrası Husi karşıtı sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Husilerin hafta içi alıkoyduğu Tehame Hareketi liderlerinden Tarık Surur için özgürlük çağrısında bulunan göstericiler, "Surur'a özgürlük" yazan dövizler taşıyarak, Ensarullah Hareketi'ni protesto etti.

Ülkenin güneyindeki Aden kentinde ise geçtiğimiz Salı günü el-Kaide'nin Yemen kolu Ensar'üş Şeria örgütü tarafından düzenlenen suikast saldırısında hayatını kaybeden İstihbarat Subayı Muhammed Mehdi Osman ez-Zehrani için cenaze töreni düzenlendi.

Aden'deki Hormaksar meydanında cuma namazı için toplanan yüzlerce kişi, cuma namazının ardından meydana tabutu getirilen Zehrani için cenaze namazı kıldı. Güney Yemen bayrakları açan protestocular, ülke genelinde yaşanan istikrarsızlık ve güvenlik zafiyetinden Husileri sorumlu tutarak, "Husilerin ülke siyasetine müdahalesini" protesto etti.

Yemen hükümeti ve eski Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Ocak ayında istifa etmesinin ardından Husiler, 6 Şubat'ta, ülkedeki siyasi geçiş sürecini belirleyecek, "Anayasa Manifestosu" adıyla bir bildiri açıklamıştı. Mevcut anayasanın yürürlükte kalacağı belirtilen manifestoda, 5 üyeli "Başkanlık Konseyi" ve 551 sandalyeli "Ulusal Geçiş Meclisi"nin kurulması öngörülmüştü.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ise 16 Şubat'ta, başkent Sana'da hükümet ve güvenlik kurumlarını ele geçiren Husilere, bu kurumlardan silahlı güçlerini şartsız olarak çekme çağrısı yapmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement