Yemen İstikrarsızlık ve Şiddet Sarmalında - Son Dakika
Güncel

Yemen İstikrarsızlık ve Şiddet Sarmalında

Yemen İstikrarsızlık ve Şiddet Sarmalında

Yemen'in 2011 yılından beri hızla içine girdiği ekonomik darboğaz alım gücü düşük olan halkın daha da yoksullaşmasına neden oluyor.

18.11.2014 15:58  Güncelleme: 16:07

Yemen'de siyasi istikrarsızlık ve şiddet olayları, ekonomiyi vurmaya devam ediyor. Yemen'in 2011 yılından beri hızla içine girdiği ekonomik darboğaz alım gücü düşük olan halkın daha da yoksullaşmasına neden oluyor.

Gıda fiyatlarındaki yükselme ile birlikte başkent Sana'daki sebze meyve halleri, manavlar ve süpermarketlerde durgunluk gözleniyor.

Kentin en büyük sebze hali "Suk Ali Muhsin'de" toptan satışlarda düşüş gözleniyor. Stoklanma süresi kısıtlı olan gıdalar, fiyatları halka yüksek geldiği için uzun süre tezgahta kaldığı için bozuluyor.

Ülkede siyasi istikrarsızlığın devam edeceği öngörüleri ve bu yıl içinde ilk kez enflasyonun iki haneli rakamlara çıkması, gelecek adına karamsar bir tablo çiziyor.

Kişi başına günlük alım gücünün 4 dolar seviyelerinde olduğu ülkede temel gıda maddeleri üzerindeki yüksek fiyat baskısı yoksul halkı zorluyor.

Yabancı yatırımların da durduğu Yemen'de artan nüfus ve yükselen işsizlik, yeni kurulan hükümetin önündeki en önemli sorunlar olarak görülüyor. - Sana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen İstikrarsızlık ve Şiddet Sarmalında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement