Yeni Biçerdöver Operatörleri Sezona Hazır - Son Dakika
Yerel

Yeni Biçerdöver Operatörleri Sezona Hazır

Sarayönü Ziraat Odası, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Sarayönü Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Biçerdöver Operatörleri Yetiştirme Kursu tamamlandı.

18.03.2014 13:02

Sarayönü Ziraat Odası, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Sarayönü Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Biçerdöver Operatörleri Yetiştirme Kursu tamamlandı.

Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 3 öğretici 16 kursiyere eğitim verdi. Derslerin tamamlanmasının ardından yapılan sınava katılan 16 kursiyer, sınavı kazanarak Biçerdöver Operatörü sertifikasını almaya hak kazandı.

Sarayönü Ziraat Odası Tarım Danışmanları Mehmet Turan ve Yusuf Zeybek'in girişimleri ile Sarayönü Ziraat Odası öncülüğünde, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa açılan Biçerdöver Operatörleri Yetiştirme Kursu'nda haftanın 7 günü eğitim verilirken, eğitimler 5 gün teorik, 2 gün ise pratik olarak gerçekleştirildi.

Tamamlanan Biçerdöver Operatörleri Yetiştirme Kursu hakkında bilgi veren kurs öğreticileri, "Biçerdöverle hasatta meydana gelen dane ve sap kayıplarını en alt seviyeye indirilerek Milli Ekonomi'ye katkı sağlamak için belgeli ve bilinçli sürücüler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Biçerdöver Belgesi bulunan operatörlerce hasat yapılan alanlarda dane kayıp oranı en asgari seviyede iken, belgesiz operatörlerce hasat edilen alanlarda ise bu oranın yüksek seviyelerde olduğu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'müzün Teknik elemanlarınca tespit edilmiştir. Burada amaç operatör belgesi olmayan sürücülerin operatörlük belgesi almalarını sağlayarak Milli Ekonomi'ye katkı sağlamak ve aynı zamanda da cezalandırılmalarının da önüne geçmektir" şeklinde konuştu.

Sona eren derslerin ardından, yapılan sınavda başarılı olan kursiyerlerin tamamı Biçerdöver Operatörü sertifikası almaya hak kazanırken, kursiyerlere sertifikaları önümüzdeki günlerde verilecek. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeni Biçerdöver Operatörleri Sezona Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement