Yeni Diyarbakırspor Kulübü Başkanı İlhanlı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Yeni Diyarbakırspor Kulübü Başkanı İlhanlı Açıklaması

Spor Toto 3. Lig takımlarından Yeni Diyarbakırspor'un kulüp başkanı Fevzi İlhanlı, Denizli Büyükşehir Belediyespor ile oynadıkları play-off yarı final rövanş maçının ardından aldıkları ligden çekilme kararını, yarın bölge kulüpleriyle bir araya gelerek görüşeceklerini söyledi.

21.05.2015 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto 3. Lig takımlarından Yeni Diyarbakırspor'un kulüp başkanı Fevzi İlhanlı, Denizli Büyükşehir Belediyespor ile oynadıkları play-off yarı final rövanş maçının ardından aldıkları ligden çekilme kararını, yarın bölge kulüpleriyle bir araya gelerek görüşeceklerini söyledi.

İlhanlı, yaptığı yazılı açıklamada, maçın uzatma dakikalarında hakem Hüseyin Sabancı'nın aleyhlerine haksız bir penaltı kararı verdiğini, bundan dolayı mağdur olduklarını ifade etti.

Bu kararla sadece kulüplerinin değil tüm kentin ve bölgenin spordaki emeğinin çalındığını öne süren İlhanlı, "Tepkimiz bu hakemin kasıtlı olarak takımızın maçlarına verilmesidir. Aynı hakem 2011-2012 sezonunda Tokat'ta oynanan Tokatspor-Diyarbakırspor maçının son anlarında haksız bir kararla Diyarbakırspor'un küme düşmesini sağladı. O gün de Diyarbakır bu hakeme karşı ayaklanmış, protesto eylemleri yapılmıştı" ifadelerini kullandı.

İlhanlı, aynı hakemin 4 yıl sonra şampiyonluk yolunda kader anlamı taşıyan Denizli Büyükşehir Belediyespor maçına verildiğini vurgulayarak, "Bu konudaki endişemizi TFF ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) yetkililerine ilettik. Kendileri de hakemin adil maç yöneteceği konusunda garanti verdiler. Buna rağmen söz konusu hakem, verdiği akla ve mantığa aykırı penaltı kararı ile emeğimizi gasp etmiştir. Sadece şampiyonluğumuz çalınmamış, halkımız ve taraftarımız tahrik edilerek, kentimize ve kulübümüze uzun yıllar onarılması güç maddi ve manevi zararlar verilmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

TFF'nin adaletine ve tarafsızlığına inançları kalmadığını savunan İlhanlı, bu nedenle ligden çekilme kararı aldıklarını aktardı.

Kararı bölgedeki diğer kulüplerle istişare ederek daha sonra TFF'ye bildireceklerine vurgu yapan İlhanlı, şöyle devam etti:

"TFF'nin, 'bize resmi başvuru yok' diye açıklama yapması, bölgemize bakış açısının ne olduğunu ortaya koymaktadır. TFF'nin açıklamasında futbolun oyun olduğunu ve böyle tepkiler gösterilmemesi gerektiğini ifade etmesi de gayri ciddi bir yaklaşımdır. Bu anlayış yüzünden ülkemizde ve bölgemizde futbol bitmiştir. Yine kulübümüzü hükmen yenik ilan etmesi bizim açımızdan tesadüf değildir. Aldığımız çekilme kararı ile ilgili son sözü yarın kentte bir araya geleceğimiz bölge kulüpleri söyleyecek."

İlhanlı, açıklamalarındaki bazı hususların yanlış anlaşıldığını ileri sürerek, şunları aktardı:

"Haksız uygulamaları karşısında, TFF'nin liglerinde mücadele etmek zorunda olmadığımızı, halkımız ve diğer kulüplerin uygun görmesi halinde kendi bölgemizde lig kurulabileceğini ifade ettik. Bunu TFF'ye tepki göstermek ve sesimizi duyurmak amacıyla yaptık. 'Kendi ligimizi kuracağız ve buna öncülük edeceğiz' gibi bir söylemde bulunmadık. Böyle bir şey söz konusu değildir. Kaldı ki kulüp olarak tek başımıza böyle bir olaya kalkışmaya hakkımız olmadığı gibi alt yapısı olmayan böyle bir ligi kuracak güce de sahip değiliz. Bu konuda karar verecek olan biz değil, bölge halkı ve tüm kulüplerimizdir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeni Diyarbakırspor Kulübü Başkanı İlhanlı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement