Yeni Eğitim-öğretim Yılı - Son Dakika
Yerel

Yeni Eğitim-öğretim Yılı

Mardin Valisi Taşkesen: "Eğitim sisteminin başarısı ya da başarısızlığı çarpan tesiriyle tüm ülkenin performansını belirlemektedir"

14.09.2014 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, eğitim sisteminin başarısının çarpan tesiriyle tüm ülkenin performansını belirlediğini bildirdi.

Taşkesen, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajında, eğitimin başta kamu olmak üzere tüm toplumsal kesimlerin öncelikli gündemi olduğunu kaydetti.

İşsizlikten asayiş sorunlarına, kültürel yozlaşmadan kimlik bunalımlarına, tüm toplumsal hastalıkların ortak virüsü eğitimsizlik ya da yetersiz ve kötü eğitim olduğunu aktaran Taşkesen, mesajında şunlara yer verdi:

"Eğitim sistemlerinin başarısı ya da başarısızlığı çarpan tesiriyle tüm ülkenin performansını belirlemektedir. Onun için çağdaşlık ve demokrasiyi yaşam biçimi olarak benimsemiş tüm ülkeler gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin de öncelikli konusu eğitimdir. Aileden başlayarak yapılması gereken; onların bilimsel veriler ışığında, milli ve manevi değerler doğrultusunda, evrensel değerleri özümsemiş ve toplumsal yaşama yön veren bireyler olarak yetiştirilmelerini sağlamaktır." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeni Eğitim-öğretim Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement