Yeni Eğitim-öğretim Yılı - Son Dakika
Güncel

Yeni Eğitim-öğretim Yılı

Yeni Eğitim-öğretim Yılı

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, FETÖ soruşturmaları kapsamında açığa alınan öğretmenler yüzünden eğitimde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.

20.09.2016 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, FETÖ soruşturmaları kapsamında açığa alınan öğretmenler yüzünden eğitimde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.

Afyonkarahisar'da Şehit Sami Çifcii İmam Hatip Ortaokulunda 2016-2017 eğitim-öğretim yılının açılışı nedeniyle tören düzenlendi.

Törende konuşan Yıldırım, eğitimin her yaşta farz olduğunu belirterek, bu konuda öğretmenlere de büyük görevler düştüğünü söyledi.

Gençlerin öğretmenler tarafından en güzel şekilde eğitildiğini ifade eden Yıldırım, "Öğretmenleri gençlerimize en güzel şekilde örnek oluyor. İnşallah ilerde bizim yerimizi alacak olan yavrularımız da en güzel şekilde eğitiliyorlar. Atatürk'ün dediği gibi, 'öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.' Hakikaten öğretmenlik çok önemli bir görev. Bu önemli görevin aslına bakarsanız, ne gündüzü, ne gecesi, ne tatili, bayramı, ne de yaşı var. Öğretmeklik her zaman devam eden bir meslek." diye konuştu.

Tören şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterisinin ardından sona ererken, Vali Yıldırım ve protokol üyeleri okulu gezdi.

Vali Yıldırım, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

FETÖ'nün darbe girişimine yönelik operasyonlar dolayısıyla açığa alınan ve ihraç edilen öğretmenler yüzünden eğitimde aksama olup olmadığına ilişkin soru üzerine Yıldırım, "Şu anda etkilenen her hangi bir durumumuz yok. Sınıfların kalabalıklaştırıldığına dair de herhangi bir durum söz konusu değil. Hiçbir şekilde sıkıntımız olmadı. Zaten bizim hedefimiz sınıflarda 30 mevcudun altında öğrencileri tutabilmektir. Zaten şu anda Afyonkarahisar'da gerek öğretmen açısından, gerek sınıf açısından da biz 30 mevcudun altında öğrencilerimizi tutabiliyoruz. Onun için de her hangi bir sıkıntımız yoktur. O arkadaşlar hakkında da gerekli incelemeler yapıldıktan sonra herkesin durumu neyi gerektiriyorsa ona göre davranılacaktır. Bu konuda da ne velilerimizin, ne diğer vatandaşlarımızın herhangi bir endişesinin olmasına gerek yoktur. Herhangi bir eksiğimiz yok, merak etmesin kimse." yanıtını verdi.

Yıldırım, "Açığa alınan ve ihraç edilen öğretmen sayısını rakam olarak söylemek her zaman doğru olamayabiliyor. Çünkü gün gün devam ediyor. 470 civarında açığa alınan öğretmenimiz var. Bunlarla ilgili de şu anda işlemler devam ediyor." açıklamasında bulundu.

Açılış törenine Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, okulun adını taşıdığı şehit Piyada Üsteğmen Sami Çiftçi'nin annesi Hanım, babası Mehmet ve eşi Ayşe Çiftçi, öğretmenler ve öğrencilerle veliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Eğitim-öğretim Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement