Yeni Eğitim Öğretim Yılı Öncesi TÜKODER'den Uyarı - Son Dakika
Yerel

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Öncesi TÜKODER'den Uyarı

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Öncesi TÜKODER\'den Uyarı

TÜKODER Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp, öğrenci velilerini Çin malı ürünlerden uzak durmaları konusunda uyardı.

24.08.2013 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜKODER Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp, öğrenci velilerini Çin malı ürünlerden uzak durmaları konusunda uyardı.

Özalp, düzenlediği basın toplantısında, yaklaşan yeni eğitim öğretim yılı öncesi velilerin öğrencileri için alışveriş telaşı yaşadığını Okul alışverişlerinde, mümkün olduğunca boyasız ve mutlaka TSE damgalı markalı ürünleri tercih edilmesini tavsiye eden Sülahi Özalp "Çin malı ürünlerden uzak durmak çocuklarımızın sağlığı açısından önemlidir. 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kaldı. Çocuklarımız için eğitim ve öğretim ne kadar önemliyse sağlıkları da o kadar önemli olmalıdır. Velilerimiz okul alışverişlerinde başta Çin malı ürünlerden uzak durmalıdır. Boyalı ve kanserojen riski yüksek ürünler çocuklarımızın sağlığını tehdit etmektedir. Görsel olarak cıvıl cıvıl olan, çocuklarımızın ilgisini bir çırpıda çekiveren ürünler hangi malzemelerden yapılmaktadır? Bu süslü kırtasiye ürünleri ağır kanserojen kimyasallar içermektedir ve bu ürünler denetimlerden tamamen uzaktır. Özellikle okul öncesi ve ilkokullarda okuyan minik yavrularımız büyük tehlike altındadır" diye konuştu.

KOKULU MALZEMELER

Kırtasiye ürünlerinde tüketimi artırmak için çocukları etkileyen birbirinden renkli ve kokulu silgi, kalem gibi kırtasiye ürünlerinin de sağlık açısından zararlı olduğunu uzmanların hatırlattığını kaydeden Özalp, "Kokulu kırtasiye ürünlerinin ester yapılı olduklarını, yani bu ürünlere koku vermek için alkol ve asitlerin bileşimlerinin kullanıldığını uzmanlarca bildirilmektedir. Uzmanlara göre bu ürünlerin kokuları, öncelikle solunum yollarına ve akciğerlere zarar vermektedir. Yine uzmanlarca kokulu kırtasiye ürünlerinin çocuklarda koklamaya dayalı bağımlılıkları pekiştirebileceğini söylenmektedir.

SÜSLÜ KIRTASİYE ÜRÜNÜ ÖĞRENCİNİN DİKKATİNİ DAĞITIYOR

Sentetik tekstil ürünlerinde polyester, polyamid, asetad, naylon deri, boya gibi ürünler kullanılmaktadır ve zararlı olduğunu uzmanlarca da söylenmektedir. Bu tip ürünler daha çok çanta, beslenme çantası gibi ürünlerde karşımıza çıkmaktadır. Ayıca eğitmenlerimiz, süslü kırtasiye ürünlerinin öğrencinin dikkatini dağıttığını ve bu tür ürünleri kullanan özellikle minik yaşlardaki öğrencilerin derse odaklanmakta sorun yaşadıklarını söylemişlerdir. Alınacak ürünlerin eğitsel açıdan ne derece faydalını olduğu sorgulanmalıdır" dedi.

NELERE DİKKAT EDİLMELİ

Bilinçli alışveriş konusunda ailelerin dikkat etmesi gereken konuları da açıklayan Özalp, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Aileler bu konuda ciddi duyarlılık göstermelidir. Kırtasiye malzemesi alırken yaş grubuna uygun, markalı, mümkün olduğunca boyasız ya da en az boya içeren yerli ürünler tercih edilmeli; plastik baskılı, kokulu ürünler alınmamalıdır. İçeriği belli, katkı maddeleri belirlenen standartları aşmayan, kalite sorgulamalarını yürüten merkezlerce onanmış ürünler kullanılmalıdır. Mutlaka TSE damgalı ürünler tercih edilmelidir. Öte yandan eğitmenlerimizin görüşü mutlaka alınmalı, onların yönlendirmeleri doğrultusunda eğitsel faydanın en üst seviyede olduğu ürünler tercih edilmelidir." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Eğitim Öğretim Yılı Öncesi TÜKODER'den Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement