Yeni Hastane, Şikayetleri Bitirdi - Son Dakika
Yerel

Yeni Hastane, Şikayetleri Bitirdi

Yeni Hastane, Şikayetleri Bitirdi

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları Kurulu, yeni hastane açıldıktan sonra hasta şikayetlerinin bittiği yönünde görüş bildirildi.

05.11.2015 09:29

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları Kurulu, yeni hastane açıldıktan sonra hasta şikayetlerinin bittiği yönünde görüş bildirildi.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları Kurulu, yeni hizmete giren Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu. Hastaların hizmet alımı ve oluşan sağlık ortamıyla ilgili bilgi alan Kurul, yeni hastane açıldıktan sonra hasta şikayetlerinin durduğunu kaydetti.

Sivil toplum örgütü, sivil üye ve kamu kurumu temsilcilerinin bulunduğu Kurulun sivil üyesi Edirneliler'in yakından tanıdığı isim Bahri Dinar, tüm amaçlarının hastaların sağlıklı hizmet alması olduğunun altını çizdi. Dinar, yeni hastaneyi "Tek bir şikayetimiz kaldı, o da yeni hastane açıldıktan sonra şikayet gelmemesi" diyerek esprili bir şekilde değerlendirdi.

Hastayla sağlık hizmeti verenler arasında iletişim ağını oluşturan ve bu alandaki şikayetleri İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği gibi birimlere iletmekle görevli kurul üyeleri, ilk kez gezdiği hastaneden oldukça etkilendiklerini söyledi.

KHSB Genel Sekreteri Dr. Erten ve İl Sağlık Müdürü Dr. Kişioğlu, hastanenin acil, poliklinik ve kan alma üniteleri gibi hastalar tarafından en çok şikayet gelme potansiyeli olan yerleri kurula gezdirip bilgi verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Kişioğlu, amaçlarının hastaların sağlıklı yaşam haklarının en iyi şekilde devam ettirilmesinin sağlanması olduğunu söyledi.

Dr. Erten de en çok şikayet alınan bölümleri kurula gezdirdiklerini belirterek, "Amacımız bütün halkımıza sağlık hizmeti sunumu noktasındaki kalitemizi arttırarak devam ettirmek. En büyük amacımız bu" şeklinde konuştu.

Kurul Üyesi Tüketiciler Derneği Başkanı Murat Kocabaş ise hastanedeki hizmetleri oldukça beğendiklerini belirterek, "Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Öyle bir sistem oluşmuş ki, en az 50 yıl hizmet edecek şekilde hazırlanmış. Biz hasta hakları olarak buradaki bazı eksiklerin veya şikayetlerin burada çözülmediği hallerde, üst kurul olarak bunları birlikte oturup değerlendiriyoruz. Objektif olarak Genel Sekreterimize ve İl Sağlık Müdürümüz'e bildiriyoruz ve o sorun hallediliyor" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Hastane, Şikayetleri Bitirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement