Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Düziçi Şube Başkanlığına Beyaz Seçildi - Son Dakika
Yerel

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Düziçi Şube Başkanlığına Beyaz Seçildi

Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği Düziçi Şube Başkanlığına Selahattin Beyaz seçildi.

18.01.2016 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği Düziçi Şube Başkanlığına Selahattin Beyaz seçildi.

Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği Düziçi Şubesi'nin 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı, dernek binasında yapıldı.

Dernek başkanlığına Selahattin Beyaz seçilirken yönetim kurulu ise Fatma Akça, Ökkeş Çelik, İzzet Ateş, Ahmet Donbaloğlu, Ahmet Özkan ve Hacı Önder'den oluştu.

Eğitimin insana kattığı değerden bahseden Selahattin Beyaz, "İnsanların ekonomik ve sosyal hayatta etkin olabilmesi uygulamalı yöntemlere bağlıdır. İyi bir eğitim, hayat standardını yükseltir, olaylar arasındaki gerçekleri, bağlantıları ve ilkeleri görme ve anlama becerisi kazandırır. İyi bir eğitim aynı zamanda kişide yeni bilgi alanlarının gelişmesine yardım ederek, hayatı daha zevkli ve ilginç kılar. Eğitim aynı zamanda, insanın bilerek düşünce üretmesine ve yaratıcılığa yönelmesine olanak verir. İnsanın kafasındaki kalıpları kırarak, dünyaya daha esnek ve daha geniş pencereden bakmasını sağlar" dedi.

Selahattin Beyaz, derneğin kuruluş amaçlarını da şöyle sıraladı:

"Köy enstitüsü, mezun ve mensuplarının eserlerini, köy enstitüleri düşünce sistemi ve değerleri konusunda yapılan araştırma ve çalışmaları kamuoyuna ve dünyaya tanıtma, yayma amacıyla her türlü çalışmalar yapmak, Düziçi Köy Enstitülerinin yapılarının korunması, restorasyonu, köy enstitülülerinin ruhuna uygun kullanılması konusunda bilimsel araştırmalar yapmak, onarım ve restorasyonları için gerekli girişimlerde bulunmak, koruma kanunlarına uygun proje üretebilmek veya üretilmesini sağlamak, gerekli onaylar için başvuru yapmak. Genel merkez kurulunda onaylanması koşuluyla bu projeler için bütçe oluşturmak. Düziçi Köy Enstitüsünde kullanılmayan, yemekhane binasını öğretmenler müzesi haline getirmek, diğer binayı da aslına uygun şekilde kültür evi olarak açmak. Burada sergilenecek eserlerin temini toplanması için girişimlerde bulunmak gerekli araştırma ve çalışmaları yapmak. Benzer çalışmalarda bulunan kurum ve kuruluşlar ile ortak çalışmalar düzenlemek. Öğretmen arkadaşlarla birlikte bir anı kitabı yayınlamak." - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Düziçi Şube Başkanlığına Beyaz Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement