Yeni Sürücü Belgeleri İçin Başvurular Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Yeni Sürücü Belgeleri İçin Başvurular Başladı

Yeni Sürücü Belgeleri İçin Başvurular Başladı

Çorum'un Sungurlu ilçesinde yeni sürücü belgeleri için başvurular başladı.

06.01.2016 16:17  Güncelleme: 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Sungurlu ilçesinde yeni sürücü belgeleri için başvurular başladı.

İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Selim Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların yeni sürücü belgelerini almak için Trafik Tescil Büro Amirliğine evraklarıyla başvurmaya başladığını söyledi.

Yeni ehliyetlerin 84 ülkede geçerli olacağının altını çizen Kılıç, "Mevcut sürücü belgelerini değiştirmek isteyen vatandaşlar, evraklarını Trafik Tescil Büro Amirliğinde görevli memurlara vererek başvuru sürecini başlatmış oluyor. Başvuru belgeleri sistemimiz üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü basım merkezlerine gönderiliyor" dedi.

GEREKLİ BELGELER

Yeni sürücü belgelerinin 15 gün içerisinde vatandaşlara posta yolu ile gönderileceğini bildiren Kılıç, "Başvuru yapan vatandaşların mevcut ehliyetleri Trafik Tescil Büro Amirliğinde görevli memurlar tarafından alınacak. Yeni sürücü belgeleri gelene kadar vatandaşlarımızın mağdur olmaması için geçici sürücü belgesi vereceğiz, bu belge 15 gün süre ile geçerli olacak" diye konuştu.

Kılıç, mevcut sürücü belgelerini yenisi ile değiştirmek isteyenlerin doktordan sağlık raporu, nüfus cüzdanı fotokopisi, biyometrik fotoğraf, parmak izi, vergi dairesine 13 lira tutarında değerli evrak bedelini yatırdığını gösteren makbuz ile anlaşmalı bankalara Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı adına 2 lira yatırıldığını gösteren makbuz ile başvuruda bulunabileceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Yeni Sürücü Belgeleri İçin Başvurular Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement